Raskrsnica pakla

03.08.2015. - Status megafona # 44 je promenjen u zatvoreno

27. jun 2015. | Bezbednost

Želim da postavim pitanje, možda sam ja neobaveštena ili saobraćajno nepismena, ali ima jedna ,,raskrsnica’’ u gradu koja me veoma buni, a pritom se i veoma nebezbedno osećam kad se na tom mestu nađem. Naime, radi se o ćošku Temerinske i Venizelosove. Idući trotoarom Temerinske ulice s desne strane ka Partinzanskoj ulici, dolazim do (Venzelosove) mesta gde nema pešačkog prelaza niti semafora. Ima, ali za vozila, samo. Pritom, kamioni i kola dolaze iza krivina tako da je bezbednost veoma loša. Tu je dupla puna linija za vozaće. A šta je sa pešacima, u pravcu Venizelosove nema u blizini pešačkog prelaza. Da li to znači da ja moram da se vraćam nazad da bih prešla na suprotnu stranu ulice i bezbedno stigla do Partizanske ulice? Moram da primetim da na spornom mestu i pešaci i biciklisti su tu građani drugog reda. Moramo da pratimo semafor za vozila i osluškujemo da se neko iza krivine nije zaleteo kako bi prosšao na zeleno. Molila bih nekog stručnog da mi objasni o čemu se tu, zapravo, radi. Zar taj prelaz nije mogao biti nekako drugačije regulisan? Regulisan tako da se svi osete bezbedno, a ne da pešaci osluškuju i zvernjaju levo-desno u strahu hoće li ih neko pokositi... Možda svi mi pešaci kršimo saobraćajna pravila (a ima nas) jer kako drugačije, ne znam. Ali zašto ja moram kao pešak ići tu okolo naokolo tražeći da bezbedno pređem.Jer to je obilaznica jel te, ali ne za pešake!

Megafon #44

Megafon ZATVOREN!

Megafon # 44 je zatvoren uz sledeći komentar...

3/8/2015
Pešaci i biciklisti koji imaju problem sa savladavanjem raskrsnice Temerinske i Vanizelosove, treba samo da se strpe do završetka novog Žeželjevog mosta, kažu u Gradskoj upravi za saobraćaj: http://www.mojnovisad.com/vesti/na-paklenoj-raskrsnici-pesaci-nisu-predvidjeni-id3279.html

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.