Razvaljivanje bračkog mermera sa zgrade Skupštine APV (FOTO i VIDEO)

09. oktobar 2020. | Rad gradskih preduzeća

Danas sam slučajno prisustvovala sceni razvaljivanja mermernih ploča sa zgrade Skupštine APV i, pošto nisma stručna, nisam htela da odreagujem jer ne znam da li je iz nekog razloga ovo (bilo) neophodno, ali zaista ne deluje da je ovo u redu.
Posebno što već imamo priču oko bušenja ploča na zgradi Vlade APV i, najnovije – situacija sa pločicama na Vladičanskom dvoru.
Zaista se "vredno radi" ali pitanje je kakav će biti rezultat...
Na fotografijama se vidi da ploče fale na još jednom mestu, a nedostaju i na trećem zidu ove prelepe građevine. Koliko sam obaveštena, u pitanju je mermer koji je donet sa Brača 1936. godine.
Pitam se da li Zavod za zaštitu spomenika kulture ima nadzor nad ovim radovima na zaštićenom kulturnom dobru...

Dora

Megafon #895

Megafon #895

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosađanka

  pre 722 dana i 18 sati

  Ne treba biti ni kudtos, ni građevinski sručnjak, da bi se osudilo ovo rušilačko delo i vandalizam, radi pljačke ogromnog novca novosađana, a koji se mogao upotrebiti tamo, gde je zbilja potreban. Običnom čoveku je dovoljno samo jedan pogled, i da se zgrozi nad nedelom koje je učinjeno ovom nekada, prelepom dvoru. Ovo nije samo sramota, ovo je kriminal, za koje bi vandali MORALI da odgovaraju. Pitam se samo, šta rade gradski oci, zašto žmure, i ne reaguju. Pa oni su domaćini ovog grada, a domaćin je odgovoran , šta mu čeljad radi. E, jadan, moj voljeni Novi Sade, šta si doživeo, da rušitelji ruše, ono što su novosađani vekovima stvarali. Malo je reći S R A M O T A !!!!

  Oceni komentar:
  0
  0
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.