Ruglo u centru grada

05. februar 2017. | Novosađani – vrline, mane, navike

Šetajući centrom grada možete se iznenaditi stepenom nekulture pojedinih Novosađana. Neki se izgleda vode parolom "gde god nađeš zgodno mesto, ti smeće posadi", pokazujući time svoje nepoznavanje odlaganja đubreta na jedan civilizovan način. Tako, na uglu Zlatne grede i Daničićeve, ljudi su prosto odlučili da zatrpaju jedno drvo smećem. Da li su svi kontejneri bili zauzeti ili neki jednostavno ne znaju da oni uopšte postoje, ostaje enigma.

Pretpostavljam da se nekom baš žurilo da se otarasi svog đubreta da je rešio/la da to učini na prvom "logičnom" mestu. Principom lančane reakcije, ova navika je ubrzo zaživela i kod ostalih prolaznika koji su bili dovoljno promućurni da shvate naročitu logiku bacanja smeća. Drveće je tako dobilo još jednu svrhu vlastitog postojanja.

Postavlja se pitanje kako će Novi Sad opravdati titulu grada kulture jer u ovom trenutku je nekoliko svetlosnih godina od tog cilja. Periferija nam je neuređena, na to smo navikli ili prosto tamo ne zalazimo. Ono što ne viđamo i ne postoji. Međutim, ruglo u centru grada ipak bode oči, zar ne?

Megafon #183

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ognjen

  pre 498 dana i 11 sati

  Samo da znate da ta deponija nije nova, prolazio sam tuda pre pola godine i takodje se cudio tome

  Oceni komentar:
  0
  0
 • niko bitan

  pre 498 dana i 6 sati

  Ovo malo smetliste ima vec desetak godina, tako da bi ekipa iz kraja mogla i da proslavi postojanje ovakvog prelepog akcenta na uglu u slavu plasticnih kesa i napacenog drveta koje deluje kao deo nekog eksperimenta.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • marina

  pre 498 dana i 4 sata

  Na žalost, u pitanju je jedna osoba koja je pokrenula taj trend, to je vlasnik frizerskog salona iz neposredne blizine, iz pasaža u Grčkoškolskoj. On je više puta opomenut od strane komunalne inspekcije, ali ne odustaje od bacanja smeća na to malo zemlje oko drveta. Gimnazija, sa druge strane, ne dozvoljava da se tu postavi podzemni kontejner, bojeći se da će kopanjem poremetiti temelje zgrade....
  Svakodnevno kažnjavanje dotičnog bi jedino imalo smisla.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • MikiZdravke

  pre 481 dan i 11 sati

  JKP Cistoca + Gradska deponija = Tempirana bomba ☠
  Niko od medija da se prisunja tom delu. Otpadne vode idu u obliznji kanal, uzorkovanje vode i gasa se ne radi po propisu, "degazatori" (filteri) na deponiji su davno zatrpani, visina smeca je presla 30 metara......sledi nastavak.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Anonymous

  pre 479 dana i 12 sati

  Koliko je meni poznato tu pa u krugu od minimum sto metara nema kante za djubre... Time najpre gradska čistoća I njihovi šefovi pokazuju " svoje nepoznavanje odlaganja đubreta na jedan civilizovan način". U "civilizovanom društvu" premisa je da na svakih 20-30 metara bude bar jedna kanta za djubre koja se normalno redovno prazni....

  Oceni komentar:
  0
  0
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.