U toku rušenje rasadnika "Gradskog zelenila" na Futoškom putu

12. maj 2017. | Ostalo

Borba za životnu sredinu je najčšće pominjana rečnica i evidentno se mnogo priča o tome. Oni koji je nemaju, pokušavaju stvoriti lepu i zdravu životnu sredinu, jer je ona osnova postojanja čoveka, a oni koji je već imaju, čuvaju je i unapređuju za buduća pokoljenja.

Novosađani će za nekoliko dana ostati bez jedne lepe oaze, rasadničkog prostora prepunog starog i veoma vrednog zelenila, na kome bi nam i mnogo razvijenije zemlje pozavidele.

Višegodišnji rad vrednih novosadskih baštovana biće uništen, a buduće generacije ostaće bez kvalitetnog zelenila koje ne samo da bi doprinelo zdravijoj životnoj sredini, već bi imalo i edukativnu ulogu u obrazovanju budućih generacija. Šezdesetogodišnji primerci kedra, drvored mečje leske,  primerci izuzetno dekorativnog drveća, poput Tuja, Pačempresa, Španske jele i mnoštvo lišćara, poput crvenocvetnog kestena, kalemljenih varijeteta javora, jasena, duda... biće najsurovije sravljeni sa zemljom u ovom prostoru.

Mislim da pogađate da se priprema novo gradilište.

Babaroga

Megafon #208

Megafon #208

Megafon #208

Megafon #208

Megafon #208

Megafon #208

Oceni vest:
1
16

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Hey

  pre 404 dana i 11 sati

  Tugica

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Miroslav

  pre 404 dana i 2 sata

  Mogli su redom,prvo GSP pa rasadnik..

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Marija

  pre 403 dana i 15 sati

  Aman, zasto evidentno??? Zar su nase reci nedovoljno jasne? Vidno, ocigledno, itd... mislim, ako niste znali da postoje....

  Oceni komentar:
  0
  0
 • AAA.jpg

  pre 403 dana i 2 sata

  pa sta nije jasno I ovde, pa gradonacelnik je taj koji unistava grad, nista ga nezanima sem sns I alek. sprovodi zadatke. !

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Ljuba

  pre 403 dana i 1 sat

  Dokle vise, i dokle ce Novosadjani cutati i pustati da se ruse i unistvaju zgrade, ulice i mesta koja predstavljaju Novi sad?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Zzelezni

  pre 400 dana i 14 sati

  Komegod da se proda teren sa ovako divnim primercimadrveca kojih ima preko 200 ljudi ce biti zahvalni da dobiju oazu sa starim i vrednim drvecem oko koga ce napraviti to sto su planirali.
  Osim ako vrhuska SNS-a sa autolakirerom i stolarom ne proda gorepomeuto kao gradju zemljacima da naprave rogove sebi, drzavi i planeti!

  Oceni komentar:
  0
  0
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.