Upozorenje na firmu koja vara i ucenjuje!

06. april 2018. | Ostalo

Poštovani sugrađani. Ovom prilikom želim da vam skrenem pažnju na prevaru sa kakvom se još nisam susreo. Iskreno prvi put čujem za ovakav vid prevare. što naravno ne znači da je to nešto novo.

Radim u malom preduzeću i kao i većina sličnih borimo se za egzistenciju na sve moguće načine što podrazumeva naravno strogu kontrolu troškova. Reklamiramo se isključivo u jednom štampanom izdanju i koristimo sve moguće načine reklamiranja na netu koja su besplatna, ostale vidove reklama ne možemo sebi da priuštimo.

Pre par nedelja primili smo poziv od jedne marketinške agencije iz Niša koja nam je nudila "povoljnu" reklamu na njihovom sajtu. Uglavnom ovakve razgovore završimo sa : ne hvala! Međutim, bili su veoma uporni i rekli smo im da nam pošalju ponude na mail.

Nedelju dana nakon razgovora na adresu firme stiglo je pismo sa fakturom za 2017. godinu? Fakturu smo naravno bacili.

Posle par dana usledio je telefonski poziv sa pretnjama : ukoliko ne izmirimo obaveze za reklamu za celu prošlu godinu tužiće nas. Naravno bili smo potpuno zbunjeni i iznenađeni ovakvim stavom i pretnjama.

Tvrdili su da smo mi još početkom prošle godine verbalno potvrdili da želimo reklamu na njihovom sajtu, što naravno nije istina. Odlaskom na sajt zaista smo našli našu reklamu koja se sastojala od netačnog teksta koji opisuje navodno čime se mi bavimo , slike uz reklamu su skinute sa facebooka a email adresa je od potpuno druge firme.

Par dana nakon njihovog poziva počeli smo da se raspitujemo među prijateljima i rodbinom dali su čuli za ovakav vid prevare i dali su čuli za tu firmu. Ispostavilo se da smo u roku od sat vremena našli još tri firme sve na teritoriji Novog Sada. Odlaskom na facebook profil firme u odeljku za ocenjivanje stojalo je upozorenje jednog mladića na njihovo poslovanje.Kontaktirali smo ga i imao je identično iskustvo sa tom agencijom , sedište firme mu je u Nišu.

Advokat nam je savetovao da ukoliko nastave sa pretnjama pokrenemo privatnu tužbu.
Zbog svega što nam se dešava želimo da skrenemo pažnju naših sugrađana na ovaj vid prevare i ucene.

Prekontrolišite net ko sve objavljuje vašu reklamu bez vaše saglasnosti da ne biste došli u istu situaciju kao mi.

Ukoliko neko ima savet kako ovo rešiti na kulturan način bez tužbi i dugogodišnjeg vucaranja po sudu bili bi zahvalni.

Megafon #301

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vlada

  pre 346 dana i 20 sati

  Imam ja rešenje javite se

  Oceni komentar:
  1
  0
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.