FOTO: Vandalizam u Limanskom parku

14. januar 2022. | Novosađani – vrline, mane, navike

Limanski park.

Veće kante za otpatke oborene, manje razvaljene, izvađene ploče iz pešačke staze, na njihovom mestu ploče druge boje i sivi beton...

Zelene površine raskopane, pune krupnog i građevinskog otpada, betona, cigala, kratera, novi šahtovi za navodnjavanje ispod nivoa zemlje, cevi vire svuda...

Pitam se dokle će nesavesni sugrađani uništavati pre svega svoj grad, kao i dokle će nadležni žmureti i ofrlje sanirati posledice takvog divljaštva. Krivica je obostrana.

Konkretno, apelujem na nadležne, tj. JKP „Gradsko zelenilo” da revnosnije održavaju Limanski park, da crvenu stazu i sive ivice krpe crvenim i sivim kockama, a ne betonom, da kante postavljaju u beton a ne da ih šrafe za kocke koje mogu da se izvade, da postave nove kante koje je teže razvaliti i, što je najvažnije — da se vrate čuvari parka. Dok je izvesni Brka, čije pravo ime ne znam, šetao parkom, sve je bilo na mestu, ljudi su prijavljivali razvaljene rekvizite i mobilijar, koji je nedugo potom bivao popravljen. Ne bi bilo loše planirati ograđivanje parka u nekoj bližoj budućnosti i njegovo zaključavanje u sitne sate, kao i sveobuhvatnu obnovu mobilijara.

Jeca

Megafon #1584

Megafon #1584

Oceni vest:
22
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj predmet još uvek nije komentarisan

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.