NOVOSAĐANI: Iz hobija napravila brend Nency Rose, a sada od babe pravi devojku

NOVOSAĐANI: Iz hobija napravila brend Nency Rose, a sada od babe pravi devojku

Novosađani i Novosađanke su baš talentovani, puni su mašte i nove energije, a jedna od njih je i naša ovonedeljna sagovornica Snežana Rusović, poznatija kao Nency Rose.

Ova simpatična, uvek nasmejana i vedra sugrađanka, odrasla je na  Podbari, u jednom od najstarijih i nekada najlepših delova grada. Osnovnu školu "Ivan Gundulić" je završila u svom kvartu, a uporedo se školovala i u Osnovnoj muzičkoj školi "Josip Slavenski". Nakon toga završava i teoretski smer u srednjoj muzičkoj školi "Isidor Bajić".  Snežana, kaže da na njenu veliku žalost nije uspela da se upiše Akademiju i zato odlazi na pedagogiju, ali je nikada ne završava.

U jednom mometnu odučuje da novi život započne daleko od svog grada te se seli u Prag u kojem je živela od 2004. do 2012. godine. Kada se vratila iz Češke nije mnogo razmišljala već je krenula u novu avanturu zvanu šivenje -  čisto onako iz razonode. Iako je po struci muzička saradnica Snežana je na sreću svih mama kroz svoju drugu umetnost uspela da usreći bebe širom regiona.

Pošto je u svemu što radi istrajna, potražnja za njenim podlogama za kolica, autosedištima, jastucima za dojenje, maramama za dojenje je porasla i zato ova kreativka postaje poznata po svom brendu Nency Rose.


– Uvek sam željna znanja, i ta moja kreativnost me odvodi do mamine mašine za šivenje na kojoj samouko počinjen jednostavne stvari da pravim. To su uglavnom bile torbe, neseseri i druge sitnice koje sam u to vreme poklanjala drugaricama. Ipak, i kao hobista sam se trudila da sve dovedem do savršenstva i shodno tome, prijatelji su počeli da me hvale, a meni bliski ljudi tražili su da kupe pojedine rukotvotine. Stoga sam odlučila da usavršim zanat i zato upisujem školu šivenja i krojenja. U tome mi je pomogla najdivnija i najbolja profesorica Katarina Tamaši koja i danas drži školu i otkriva sve tajne velikih majstora. Kod nje sam uspešno završila napredni kurs
– priča Snežana.

Međutim, položeni kurs za Snežanu nije značio kraj, a njena uoprnost i vera u sebe doprineli su da sve ideje realizuje do kraja – i tako se rodio gradski brend  Nency Rose koji je kako Snežana kaže došao spontano i uz pomoć prijatelja. Nency je izvedeno od imena Nevenka/ Nena, a rose je po cvetu ruža koji Snežana mnogo voli. Kako kaže ništa od toga ne bi bilo da nije imala veliku podršku prijatelja koji su joj sve u vezi sa brendom pomogli.  

– Prijatelji su mi bukvalno sve pomogli, od logoa do ideje za šivenje. Sa drugaricom iz detinjstva sam pokušala da nađemo rešenje za njenu bebu odnosno za kolica koja nisu mogla ni da se rasklope, ni da se operu i zato je ona uvek koristila neke improvizovane peškiriće i prekrivače koje je stavljala ispod bebe. Tu bi nastajao problem jer bebi nije bilo udobno. U momentu mi je sinula ideja da napravim prvu pamučnu podlogu i od tada je sve krenulo munjevitom brzinom da se širi među mamama koje su takođe počele da ih naručuju za kolica svojih beba – otkriva naša sagovornica.

A pošto su njene mušterije vrlo male i osetljive, Snežana ništa nije prepuštala slučaju te je za podloge uvek pažljivo birala materijal i trudila se da oni budu odličnog kvaliteta i od sto posto pamuka. Materijale je nabavljala u Nemačkoj i Češkoj. Mame su i tada i sada imale mogućnost da biraju dezene i kombinacije pri kupovini. U jednom momentu naša sagovornica je bila toliko popularna da nije skidala ruke sa mašine za šivenje, a onda je usledila slatka pauza, jer se i sama ostvarila u ulozi majke. I nije preterano žurila, jer je svu svoju ljubav, pažnju, brigu posvetila sada već četvorogodišnjem dečaku koji joj je danas i najveći pomagač u procesu stvaralaštva. Snežana je samo nastavila tamo gde je stala i to sa mnogo žara, jer je u program u međuvremenu uvrstila i nove proizvode koji s ljubavlju nastaju u njenoj maloj radionici. 

– Sve podloge za kolica su unikatne, jer ih šijem po meri i zato one ne mogu da budu univerzalne. I dalje pravim od pamučnih materijala, podloge su dvostrane i lako se menjaju. Što je najvažnije u njima je mojim mušterijama bebicama toplo, mekano i udobno, a pre svega bezbedno jer pravim i proreze za pojas za vezivanje. Zato tokom leta mame više nemaju potrebu da koriste razne prekrivače i peškire od kojih se deca najčešće oznoje i ojedu. Dovoljno da imaju podlogu i da uživaju u lepom danu. Inače, osim ovih podloga, šijem i druge strari. Naravno, ponovo na nagovor drugarice počela sam da pravim i zimske podloge, jer mi je ona tražila jednu kako bi mogla što više da šeta sa ćerkicom bez obzira na to koliko je hladno. I tada sam znala da je konačno došlo vreme da se vratim svojoj mašini i svom pauziranom poslu  – kaže kroz osmeh naša sagovornica.

 


– Posle ove pauze i napravljenog zimskog seta bukvalno se desila repriza jer baš kao i na početku i posle postavljanja na društvene mreže, brzinom svetlosti su krenule i porudžbine. Za kratko vreme zimski set je postao pravi hit na ulicama Novog Sada, širom Srbije, i u regionu. Zapravo, sada mame konačno mogu da odahnu, jer su ranije svake zime imale iste probleme. Iz ovog zimskog seta rodila se još jedna ideja, te sam počela da pravim i rukavice za kolica koje su namenjene mamama. One su tople, praktične i lako se montiraju na rukohvat, i teško se mogu izgubiti. To najbolje znaju sve mame kojima se bar jednom desilo da zaborave ili izgube obične rukavice – navodi Snežana. 

U ponudi osim podloga, zimskih setova za kolica i toplih rukavica, Snežana šije i podloge za hranilice, od novosadskih mama nazvane "Od babe devojka", zatim tu su i podloge za autosedišta, kao i jastučići za udobnije putovanje. Njene zlatne ruke spretno šiju i pelene za bebe, jastuke za kuce, torbe za mame, a dosta toga ova vredna Novosađanka tek ima planu da pravi, a za to joj treba malo više vremena koje joj fali pored malog deteta.  


– Uvek imam neke planove za budućnost i težim ka tome da ih ostvarim. Želela bih da otvorim radnjicu gde bi bili izloženi moji proizvodi. Nadam se da ću uspeti da u što kraćem roku realizujem sve što sam zamislila. Ipak, najdraže od svega mi je to što imam svoje pokretne reklame koje se mogu sresti u svim gradovima. I mame me rado preporučuju novopečenim „koleginicama“. Zato hvala svim mamama, bakama, tetkama i svim ljudima koji podržavaju naše male biznise i rukotvorine i hvala im što cene ručni rad – zaključila je Rusovićeva.

Snežanine rukovtovine mogu da se pogledaju na facebooku NencyRose –podloge za kolica.

Oceni vest:
26
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jasmina

  pre 464 dana i 1 sat

  Bravo

  Oceni komentar:
  0
  8