NOVOSAĐANI: Snežanine Bomber Rosses jakne čine svaku ženu posebnom

NOVOSAĐANI: Snežanine Bomber Rosses jakne čine svaku ženu posebnom

Ima nešto šarmantno i neodoljivo u kreativnim ljudima koji kao da svet vide iz druge perspektive, a ono čime se bave i šta rade je drugačije od nečega što bi drugi ljudi obično učinili. 

Upravo ovako bi se mogla opisati i naša današnja sagovornica Novosađanka Snežana Grbić koja pravi interesantne jaknice od ruža pod nazivom "Little pom pom desing - od Pepeljuge do princeze".  Snežanin hobi, koji je danas prerastao u mini biznis počeo je sasvim spontano i nema nikakve veze sa njenom profesijom jer je završila Srednju ekonomsku školu u Kuli, a kasnije i  Ekonomski fakultet u Novom Sadu. 

U sve što radi, naša sagovornica ulaže puno ljubavi i pažnje i, kako kaže, uspeva da prilagodi sve obaveze koje svaka ima svaka supruga i majka. Majka je dvoje dece, a zaposlena je u jednoj novosadskoj firmi kao pomoćnik u knjigovodstvu. 


Snežanu je život, kroz školovanje, doveo do Novog Sada u kog se, kako kaže, zaljubila na prvi pogled, a posebno mesto u njenom srcu zauzima Rokvarija jer tu je sve počelo.  

Moja ljubav prema šivenju nema nikakve veze sa poslom za koji sam se školovala i za koji sam tada mislila da je za mene najbolji. Međutim, ima veze sa Osnovnom školom u Ravnom Selu, mojom bakom i majkom koje su me naučile osnovama svega čime se danas bavim, jer to je period kada je sve počelo da se dešava spontano – priča Snežana. 


Objašnjava da je još kao mala bila zainteresovana za šivenje i krojenje, ali je tu nit izgubila u pubertetu kada su je, kao i sve ostale tinejdžere na ovom svetu, uhvatile "bubice”. Ali, pošto za sebe kaže da spada u one žene koje su radoholici, njoj je u trudnoći bilo pomalo dosadno jer je znala da će biti kod kuće i da će se isključivo posvetiti porodici i novom članu domaćinstva. Zato Snežana nije želela da izgubi sebe i sada vidi da je uradila pravu stvar.

Tokom trudnoće sam otišla na dodatni kurs šivenja kod moje divne učiteljice Katarine Tamaši, koja je u meni ponovo probudila ljubav prema dečjim  snovima i hvala joj na tome. Svima nama je potrebna po jedna Katarina da pokrene naš životni prekidač sa "off na on". Katarina spada u posebnu kategoriju ljudi, i da nije bilo nje ne znam u kom pravcu bi otišla moja karijera. Nekako se sve poklopilo i nakon završenog kursa, došao je i moj dečak na svet i tu se stvari potpuno menjaju. Imala sam veoma težak period u kom sam se, zahvaljujući porodici, suprugu i šivenju izvukla iz postporođajne depresije – objašnjava naša sagovornica.

 


Ističe da je u tom periodu imala veliku sreću, ali i podršku na kojoj je za ceo život zahvalna. Svoj preporod kasnije pretače u simboliku ove priče i brenda  "od Pepeljuge do princeze". Snežana smatra da u moru svega što žena nosi na svojim leđima, nikako ne sme da izgubi sebe a, kako kaže, ako čovek nije dobar prema sebi neće valjati ni drugima.

Sve je krenulo od sandalica koje su na sebi tih godina imale pom pom kuglice i tako je spontano došao i naziv Pom pom. Ideja da šijem jaknice rodila se kada sam shvatila da visoku modu i posebnost uglavnom sebi mogu da priušte žene sa debelim novčanikom. Rešila sam da sve to promenim i da ovakvu garderobu priuštim i ženama koje nisu preterano imućne. Trajala je ta moja razrada ideje jer je trebalo dobro osmisliti koji materijal da uzmem, a da odgovara i za ručni i za mašinski rad. I uspela sam – navela je Snežana, koja je želela da svojim komadima odeće u ženama probudi nežnost i ženstvenost koja pleni u svim prilikama.   


Zato su, kako kaže, njene drage Novosađanke dobile priliku da u nekoliko boja, sa sličicom ili printom dobiju mogućnost da kupe persalizovan Bomber Rosses jacket
, gde je svaka ružica rađena ručno i sa sa puno ljubavi, a najlepša ruža u tom buketu je zapravo vlasnica odevnog predmeta. 


Nisam slepi pratilac mode i smatram da su neke stvari bezvremenske, a ukoliko neko želi posebnost, ali i garderobu za svaki dan i za neku priliku, onda je Bomber Rosses taj posebni komad garderobe. Prodaja jaknica je kod mene ostala na nivou društvenih mreža, jer ja kao čovek imam poneku manu za koju sam videla da ne znam da kanališem, a to je komunikacija sa pojedinim ljudima kojima ne mogu da izađem u susret sa svojom uslugom, jer nisam običan krojač i ne radim stvari po principu "biće gotovo za pet minuta". Za moje kreativne odevne predmete mi je potrebno mnogo više truda i rada da uložim – zaključila je Snežana.  

Oceni vest:
10
11

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dax

  pre 182 dana i 5 sati

  Jakne zanimljive, kreatorka ni malo.

  Oceni komentar:
  0
  3