Novosađani: Život bajkera okom objektiva

Novosađani: Život bajkera okom objektiva

Kad je sa četrnaest godina na motoru proputovala region bivše Jugoslavije, otkrila je ljubav prema fotografiji i dvotočkašima. Od tada je život ovu našu sugrađanku neraskidivo vezao za fotoaparat i motocikl.

Milana Drljača rođena je u Novom Sadu 1997. godine. Završila je Tehničku školu “Mileva Marić Ajnštajn”, smer za fotografa.  Živi sa roditeljima, ima starijeg brata i sestru.

- Oduvek sam želela da se bavim fotografijom. Pošto mi je otac bajker, rano mi se ukazala prilika da dokumentujem susrete motoraša. Moja porodica redovno posećuje moto susrete i humanitarne akcije koje oni organizuju. Na sve te manifestacije uvek idem kao počasni gost.  Kao njihov lični dokumentarista, koji treba da zabeleži najlepše momente koji će im ostati za uspomenu. To od mene zahteva potpuno zalaganje. Često se na defileu dvotočkaša vozim na prvom motoru u koloni. Tada moram da sedim leđima okrenuta vozaču, kako bih mogla uslikati sve učesnike u vožnji – priča Milana.

Ova mlada devojka je sa 14 godina otišla na svoje prvo proputovanje kroz region bivše Jugoslavije. Na motoru je obišla  celu Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Tom prilikom napravila je gomilu zanimljivih fotografija, panorame predela i znamenosti mnogih gradova.

- Od tada sam vrlo posvečena bajkerskim skupovima gde imam priliku da napravim fantastične i autentične fotke. Želja mi je da postanem vrhunski izveštač i fotograf o životu bajkera. Ljubitelje motora, sasvim neopravdano, mnogi doživljavalju kao prljave  osobe, i često su na lošem glasu. Istina je sasvim drugačija. Radi se o ljudima velikog srca, koji redovno učestvuju u mnogim humanitarnim akcijama kao što su dobrovoljno davanje krvi, poseta deci u bolnici, ili obilazak dece ometene u razvoju i dece bez roditeljskog staranja. Posebno bih istakla akcije "Moto Deda Mraz" i "Moto zeka" – rekla je Drljača.

Motivisana plemenitošću svojih kolega, Milana je nedavno i sama  odlučila da pokrene akciju za pomoć Teodori Milić koja je obolela od teškog oblika leukemije. U dogovoru sa Milicom Davidović i Sandrom Šteli, inicirala je  humanitarnu žurku "Bajkeri i prijatelji za Teodoru". U akciji im se pridružio i poznati motoraš Srđan Vilić Vili.

- Moj životni san  je da jednog dana  i sama postanem pravi bajker,  da vozim svoj motor.  Želim da osetim adrenalin još više nego sada kao suvozač – iskrena je Milana.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nikl

  pre 2703 dana i 23 sata

  mlada mama

  Oceni komentar:
  2
  2