Entering Valhalla

Nesvakidašnja izložba "Entering Valhalla" prikazaće proces oslobađanja od mračnih sećanja, uz interakciju sa publikom i njihov doprinos samoj izložbi.

Kroz umetničku akciju, a onda i instalaciju koju čine skultpura i video projekcija, izložba evocira religijsko-magijsku praksu dobro poznatu svim kulturama sveta.

Simboličkim spaljivanjem predmeta koji nas emocionalno opterećuju, Gojko Dutina, Bojan Dojkić i Filip Markovinović realizuju prvi segment izložbe, dok će u narednom prikazati video zapis kojim je dokumentovan ovaj događaj i skulpturu splava u plamenu, koji predstavlja arhetipski prelaz sa jednog sveta na drugi.

Događaj se održava u okviru projekta „Umetnici. Sad!”, čiji je cilj jačanje lokalne umetničke scene.
Zainteresovani koji žele da budu deo ovog jedinstvenog umetničkog događaja mogu doneti neželjene stvari svakog dana do petka, između 10 i 18 časova u Kulturnu stanicu Svilara, na čijem će se platou 31. jula u 21 čas dogoditi i simbolično spaljivanje prikupljenih predmeta.

Otvaranje izložbe sa instalacijom i video-projekcijom biće održano 3. avgusta u 19 časova i organizovano je u skladu sa preventivnim merama*, a možete ga ispratiti i onlajn na Facebook stranici Kulturne stanice Svilara.

Publika će moći da poseti izložbu od 4. do 7. avgusta u periodu između 10 i 18 časova u Kulturnoj stanici Svilara, poštujući preventivne mere donete usled epidemiološke situacije.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/588394955383293

Entering Valhalla
Kada? 03. avgust 2020 . u 19:00 h / Gde? Svilara - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
1

* Sva polja su obavezna

  • mi

    pre 14 dana i 4 sata

    konacno imena pravih umetnika!