Izložba Andreja Hložana "Izolacija, Klisa"

Iako nas naziv izložbe „Izolacija, Klisa” najpre asocira na aktuelnu globalnu situaciju, mladi fotograf Andrej Hložan kroz fotografije svedoči o otuđenosti ovog naselja od urbanog dela grada. Izložene fotografije su nastajale u periodu od proleća 2019. do proleća 2020. godine i prikazuju opustele ulice Klise, paradoksalno jednog od najnaseljenijih delova Novog Sada.

Mladi umetnik na ovaj način govori o potrebi stanovnika Klise za kulturnim sadržajima i drugim događajima koji bi poboljšali kvalitet života njenih stanovnika, a Klisu učinili mestom na koje bi dolazili svi Novosađani, te umanjili tenziju između odnosa grada i periferije.

Sa tim u vezi, izložba se održava u novoj Kulturnoj stanici Barka, čiji je cilj oživljavanje kulture na ivici grada i koja će Klisu učiniti novim kulturnim jezgrom Novog Sada.

Izložba je deo projekta „Umetnici. Sad!”, kojim se oživljava lokalna umetnička scena i to kroz mrežu kulturnih stanica – novih mesta za kulturu u Novom Sadu.

Izložba se otvara 3. avgusta u 19 časova, ispred Kulturne stanice Barka, a događaj je organizovan u skladu sa preventivnim merama donetim usled epidemiološke situacije.*

Zainteresovani će moći da posete izložbu do 10. avgusta, u periodu između 15 i 21 čas.
Partner projekta „Umetnici. Sad!” je kompanija IDEA.

*Izložba se održava na otvorenom, a publika je u obavezi da poštuje propisanu distancu, uz obavezno nošenje maske.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/226403328533107/

Izložba Andreja Hložana "Izolacija, Klisa"
Kada? 03. avgust 2020 . u 19:00 h / Gde? Novi Sad

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.