Predstava "Papa Jovana"

U stilu epskog teatra, predstava „Papa Jovana” je dramatizacija istoimenog romana Done Vulkfolk Kros i kroz prizmu feminizma se bavi temom ljudi koji nisu u mogućnosti da žive po ustaljenim zakonima.

Priča o Jovani govori o najčuvanijoj tajni Vatikana, o borbi žene u mračno doba ranog srednjeg veka, kada je i samo rođenje ženskog deteta bilo gubitak i njenom pokušaju da ostvari sebe. To je univerzalna priča o borbi, ljubavi i surovosti sveta u kojem ljudska okrutnost uvek ostaje – ista.

Predstava za cilj ima podsticanje kritičkog mišljenja kod publike putem prikaza života i dešavanja među ljudima, kao jedinog načina da se dogode društvene promene.

Zanimljivo je da je predstava master rad studentkinje Lee Jevtić (glavne glumice predstave), dok ju je producirao Nikola Miloradović, student fizike koji se već neko vreme intenzivno bavi pozorištem.

Postigli su veliki uspeh izvođenjem u Somboru, a premijera u Novom Sadu održava se u Kulturnoj stanici Eđšeg. Premijerno izvođenje predstave pogledajte onlajn na zvaničnoj Fejsbuk stranici Kulturne stanice Eđšeg, 6. avgusta od 19 časova.

Predstava je deo projekta „Umetnici. Sad!”, kojim se jača lokalna umetnička scena. Partner na projektu „Umetnici. Sad!” je IDEA.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/2690297981228171

Predstava "Papa Jovana"
Kada? 06. avgust 2020 . u 19:00 h / Gde? Eđšeg - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.