Radionica "Telo kao instrument"

Udruženje građana "Otvoreni krug Novi Sad" organizuje besplatne radionice telesne muzike "Telo kao instrument" u KS Eđšeg u Novom Sadu.
Da bi učestvovali u radionicama ne morate se prijaviti, ali nam se slobodno obratite na telefone 062/1504391 (Ana Vrbaški) i 063/8700581 (Marko Dinjaški).
Cilj radionica je upoznavanje mladih i odraslih sa tehnikom telesnih perkusija i telesne muzike i okupljanje zainteresovanih učesnika u zajednicu simpatizera i praktičara telesne muzike.

Tehnika telesnih perkusija (body percussion) je umeće korišćenja svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarci nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima…

Radionice su koncipirane tako da predznanje nije potrebno. Svako ima neki osećaj za ritam i muziku, svakog od nas ritam neprestano prati: otkucaji srca, disanje, koraci. Svaki govor, glas i naglasak ima svoju ritmiku i melodiju. Stoga učimo ono što nam je već poznato, ili se vraćamo tome. Polaznici dobijaju zadatke prema svojim sposobnostima, a na taj način jačaju svoje veštine i mogu da savlađuju komplikovanije zadatke. Pošto učimo da nas greške ne izbacuju iz toka u kojem svi zajedno, u radionici, učestvujemo, samim tim i prevladavamo kruti način mišljenja da “nemam sluha”, “nemam osećaj za ritam”, “ja to ne mogu” i učimo da i u svakodnevnom životu primenjujemo drugačiji pogled na svet.

Radionica kao koncept je svet u malom, koji ima svoja pravila: svi su jednaki i funkcionišu po principima zdrave grupe, a atmosfera u kojoj se radi je sigurna i pogodna za rast i razvoj. Polaznici se opuste i potpuno zaborave na svakodnevne brige i probleme. Deo vežbi koje radimo su i pozorišne vežbe disocijacije pažnje, pa treba u isto vreme da pratimo dva i više tokova dešavanja, dok se krećemo i govorimo ili pevamo, što je, kada se akumulira više zadataka, prilično stresno. Dok savlađujemo zadatke, smejemo se od srca i opuštamo u sigurnom, radioničarskom, okruženju, i na taj način stresa oslobađamo. Tako učimo način na koji da se nosimo sa stresom u običnom životu, u kojem obično imamo i manje vremena i razumevanja. Muzičke sposobnosti, svakako, razvijamo, a pri tom se i krećemo, razgibavamo, izvodimo različite pokrete u isto vreme, pa tako radimo na koordinaciji pokreta i poboljšanju opšteg fizičkog stanja.

https://www.youtube.com/watch?v=MSV1fTB87Uw

Više detalja: http://aliceinwonderband.com/radionice_telo_kao_instrument/

Radionica "Telo kao instrument"
Kada? 07. decembar 2019 . u 11:00 h / Gde? Eđšeg - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

pošte srbije isključenja struje bebe novosađani dnevni horoskop skupština grada novog sada gradonačelnik Miloš Vučević betanija štrajk poštara horoskop Dom zdravlja Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad servisne informacije novi sad vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina zodijak Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci sahrane novi sad jkp lisje Isključenje struje bez vode bez struje raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište isključenje vode