Razgovor o drami u edukaciji: Teatar mladih Mišolovka

Pozivamo vas na program Razgovor o drami u edukaciji: Tetar mladih Mišolovka, koji će se održati u subotu, 9. novembra 2019. u 19h u knjižari Zenit (Njegoševa 24, Novi Sad).
Učestvuju: Jelena Zdravković i Ibro Sakić. Program vodi Bojan Krivokapić.

Teatar mladih Mišolovka iz Novog Sada osnovali su Ibro Sakić i Jelena Zdravković 2014. godine. Sakić i Zdravković posle decenijskog iskustva u dramskoj pedagogiji na dve različite strane (Srpsko narodno pozorište i Kamerno pozorište muzike Ogledalo) donose odluku da osnuju teatar koji se razlikuje od drugih po tome što neće imati za cilj produkciju i proizvodnju predstava, već će se baviti razvojem dece i mladih kroz dramski i pozorišni rad.
Dakle, ideja je da kroz pozorišne vežbe, igre i zadatke, polaznici rade na sopstvenim sposobnostima i veštinama koje su im potrebne za realan život. Podsticanje kreativnosti i učenje kroz igru omogućava rad koji ne isključuje zabavu, naprotiv.
Pored osnovnog cilja u ovom teatru, razvoja ličnosti dakle, postoje sekundarni ciljevi. Jedan od njih, ništa manje važan, jer korespondira sa čitavim društvom u kojem individua, odnosno polaznik radionice živi, jeste razvoj i negovanje obrazovane pozorišne publike. I ne samo pozorišne, već konzumenata drugih kulturnih i umetničkih sadržaja. Pored osnovnog rada i učešća na radionici, polaznici razgovaraju o literaturi, predstavama, muzici, filmu, razmenjuju iskustva i upotrebljavaju ih u kreiranju sopstvenih odgovora na glumačke zadatke. Drugim rečima, implementiraju sve stečeno znanje u sopstvene kreacije baveći se umetnošću stvarajući na taj način osobene „svetove“.
Stoga, deca i mladi dolazeći na radionicu Teatra mladih Mišolovka postaju i kreatori i recepijenti umetničkih sadržaja, i opet napomenimo, bez da im je to cilj sam po sebi.
Ovaj teatar danas broji 76 aktivnih članova podeljenih u 3 grupe, odnosno uzrasne kategorije. Prvu grupu čine deca od 7 do 10 godina, drugu grupu čine deca od 10 do 14 godina i treću grupu mladi od 15 do 26 godina.

Ibro Sakić je dramski i pozorišni pedagog, master profesor jezika i književnosti. Masterirao je i Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti u Novom Sadu stekavši zvanje master dramskog i audiovizuelnog umetnika.
Jelena Zdravković je dramska i pozorišna pedagoškinja, vaspitačica i profesorka razredne nastave. Takođe, masterirala je Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti u Novom Sadu stekavši zvanje master dramske i audiovizuelne umetnice.

Razgovor o drami u edukaciji: Teatar mladih Mišolovka
Kada? 09. novembar 2019 . u 19:00 h / Gde? Zenit

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad NURDOR servisne informacije novi sad crna hronika horoskop sremski karlovci isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod horoskopski znaci sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novosađani betanija novorođenčad mup novi sad jkp lisje bebe isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode Futog Vreme u Novom Sadu RHMZ gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadska policija dnevni horoskop Isključenje struje