Razgovor o drami u edukaciji: Teatar mladih Mišolovka

Pozivamo vas na program Razgovor o drami u edukaciji: Tetar mladih Mišolovka, koji će se održati u subotu, 9. novembra 2019. u 19h u knjižari Zenit (Njegoševa 24, Novi Sad).
Učestvuju: Jelena Zdravković i Ibro Sakić. Program vodi Bojan Krivokapić.

Teatar mladih Mišolovka iz Novog Sada osnovali su Ibro Sakić i Jelena Zdravković 2014. godine. Sakić i Zdravković posle decenijskog iskustva u dramskoj pedagogiji na dve različite strane (Srpsko narodno pozorište i Kamerno pozorište muzike Ogledalo) donose odluku da osnuju teatar koji se razlikuje od drugih po tome što neće imati za cilj produkciju i proizvodnju predstava, već će se baviti razvojem dece i mladih kroz dramski i pozorišni rad.
Dakle, ideja je da kroz pozorišne vežbe, igre i zadatke, polaznici rade na sopstvenim sposobnostima i veštinama koje su im potrebne za realan život. Podsticanje kreativnosti i učenje kroz igru omogućava rad koji ne isključuje zabavu, naprotiv.
Pored osnovnog cilja u ovom teatru, razvoja ličnosti dakle, postoje sekundarni ciljevi. Jedan od njih, ništa manje važan, jer korespondira sa čitavim društvom u kojem individua, odnosno polaznik radionice živi, jeste razvoj i negovanje obrazovane pozorišne publike. I ne samo pozorišne, već konzumenata drugih kulturnih i umetničkih sadržaja. Pored osnovnog rada i učešća na radionici, polaznici razgovaraju o literaturi, predstavama, muzici, filmu, razmenjuju iskustva i upotrebljavaju ih u kreiranju sopstvenih odgovora na glumačke zadatke. Drugim rečima, implementiraju sve stečeno znanje u sopstvene kreacije baveći se umetnošću stvarajući na taj način osobene „svetove“.
Stoga, deca i mladi dolazeći na radionicu Teatra mladih Mišolovka postaju i kreatori i recepijenti umetničkih sadržaja, i opet napomenimo, bez da im je to cilj sam po sebi.
Ovaj teatar danas broji 76 aktivnih članova podeljenih u 3 grupe, odnosno uzrasne kategorije. Prvu grupu čine deca od 7 do 10 godina, drugu grupu čine deca od 10 do 14 godina i treću grupu mladi od 15 do 26 godina.

Ibro Sakić je dramski i pozorišni pedagog, master profesor jezika i književnosti. Masterirao je i Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti u Novom Sadu stekavši zvanje master dramskog i audiovizuelnog umetnika.
Jelena Zdravković je dramska i pozorišna pedagoškinja, vaspitačica i profesorka razredne nastave. Takođe, masterirala je Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti u Novom Sadu stekavši zvanje master dramske i audiovizuelne umetnice.

Razgovor o drami u edukaciji: Teatar mladih Mišolovka
Kada? 09. novembar 2019 . u 19:00 h / Gde? Zenit

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.