Izložba slika „Fragmenti” autora Nikole Kosića

Izložba slika „Fragmenti” autora Nikole Kosića biće otvorena u ponedeljak, 11. februara u 20 časova u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 10 do 20 časova i trajaće do 22. februara.


„Fragmenti”


„Interesovanje za porodičnu istoriju i njen uticaj na pojedinca, dalo je seriju slika vividnih scena i blještavih lica. Polazište za ove radove našao sam u usmenim predanjima i sa starih fotografija. Prošlost, u isto vreme inspirativna i mistična ostavlja prostor za domaštavanje i menjanje. Prikazani likovi i priče, gubili su na taj način početnu dokumentarnu vrednost i dobijali nove uloge i boje. Igranjem elementima istorijske fotografije i fantastike, krivio sam prošlost, na trenutke se vraćao u nju i prilagođavao je svojim osećajima.


Slike iz ove serije ne nude jasan narativ. One daju potrebne fragmente, kojima posmatrač sam gradi svoju priču. Na taj način, želim da pokažem da pogled na prošlost nikada nije univerzalan, stalno se menja u zavisnosti od trenutka posmatranja i osobe koja posmatra.


Suprotstavljanjem slika velikih formata i minijatura hteo sam da proizvedem utisak ličnog oltara. Minijature na intiman i gotovo ikonografski način prikazuju delove prošlosti i privlače posmatrača da priđe i učestvuje. Na taj način, on ostaje sam sa svojim doživljajem starog, nostalgičnog, porodičnog i važnog. Gledajući fragmente prošlosti, ima priliku da razmišlja o sopstvenom prošlom i sadašnjem vremenu.” (Autor)


O autoru


Nikola Kosić rođen je 1993. godine u Beogradu. Master studije je završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru Primenjeno slikarstvo. Tokom studija, jedan semestar provodi na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču, smer slikarstvo, kao deo programa razmene studenata. Od 2016. do 2018. godine bio je član umetničkog udruženja Kvaka 22, pri kom je učestvovao u organizovanju izložbi i drugih kulturnih dešavanja. Živi i radi u Beogradu.

Izložba slika „Fragmenti” autora Nikole Kosića
Kada? 11. februar 2019 . u 20:00 h / Gde? Kulturni centar Novog Sada

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

jkp lisje namirnice elektrovojvodina Isključenje struje #1od5miliona novosađani sahrane ishrana promenada protest isključenja struje jkp novosadska toplana bez vode Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad isključenje vode novorođenčad bebe gradsko groblje Novo naselje betanija novi sad bez struje RHMZ servisne informacije novi sad vremenska prognoza