Knuts Koffer + Norveška Šuma @CK13

Knuts Koffer (Knutov Kofer), bend koji je osnovao Frédéric Zwicker, švicarski glazbenik i dobitnik književne nagrade, objavio je svoj peti i dosad najluđi album – u potpunosti napisan na hrvatskom jeziku. S tekstovima koje sve do nedavno nije razumio niti jedan od članova benda. Konceptualni album privlači i spaja Švicarsku s Balkanom energičnim mixom rocka, popa i rapa. „Jeste li za ploču s plesnom glazbom?“ Da, molim!

Album je odavanje priznanja rock glazbenoj sceni na Balkanu, koju gotovo nitko u Švicarskoj ne poznaje i za koju svi misle kako bi trebala zvučati poput soundtracka za film Emira Kusturice.

Zwicker je tekstove sastavio iz knjige „1000 najvažnijih rečenica njemačko-hrvatskog“, a ideja cijelog projekta bila je glazbeno zbližavanje Švicarske i Balkana.

„Jeste li za ploču s plesnom glazbom?“, producirao je sjajni Mark Mrakovčić kojeg je bend za tu priliku doveo iz Zagreba u Švicarsku. Na albumu pjeva i pjevač punk benda „Mašinko“, Marin Šulentić, a tu su i eminentni zagrebački violinist sa svjetskom karijerom, Daniel Kuzmin te belgijska pjevačica Viola Le Compte. Poznati švicarski reper Larry F na pjesmi „Još jedan“, odrepao je naravno na hrvatskom jeziku.

Norveška šuma” je bend iz Novog Sada, osnovan jeseni 2013. godine. Bend čine: Goran Prijić - vokal, gitara; Ivan Kostadinović - bas gitara, prateći vokali; Filip Nedović - gitara; Boris Barović - bubnjevi i perkusije. Članovi benda saradjivali su zajedno u nekoliko različitih postava, te je bend logičan nastavak te saradnje, sa željom da se okuša u domenu autorskog stvaralaštva. “Norveška šuma” svira melodični alternativni rok, sa uplivima drugih stilova (brit pop, hard rock, grunge, funky...). U tekstovima se bavi emotivnim stanjem pojedinca sa osvrtom na socijalni momenat društva u kojem živimo. Inspiracija za ime benda nadjena je po nazivu pesme benda The Beatles: Norwegian Wood i prema istoimenom romanu japanskog pisca Haruki Murakamija.

Cena karte za ovaj koncert biće 250 dinara.

Knuts Koffer + Norveška Šuma @CK13
Kada? 11. oktobar 2019 . u 21:00 h / Gde? Omladinski centar CK13 (Crna kuća)

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.