Nastup Silarda Mezeija (Kreativne ambasade i ambasadori)

Koncert ma─Ĺarskog kompozitora, violiniste i violiste Silarda Mezeija sa bendom, odr┼ża─çe se 12. avgusta u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru programskog luka Dunavsko more.


Ovaj nastup deo je projekta „Kreativne ambasade i ambasadori”. Zajedno sa drugim stvaraocima koji su pripadnici nacionalnih zajednica, pokaza─çe da je Novi Sad u stvari Dunavski region u malom, po svojoj interkulturalnosti.Silard Mezei je ro─Ĺen u Senti. Violinu je nau─Źio da svira u rodnom gradu i Subotici, dok je studije kompozicije završio na Univerzitetu u Beograd. Kao violinista, violista, basista i kompozitor odr┼żao je brojne koncerte u Srbiji i inostrantstvu.
Njegov orkestar sastavljen od 12 muzi─Źara prete┼żno svira improvizovanu muziku, ve─çinom njegove kompozicije. Kao kompozitor je zainteresovan za istra┼żivanje veza izme─Ĺu improvizacije i kompozicije, koje uklju─Źuje elemente d┼żeza i autenti─Źne tradicionalne muzike. Veoma je aktivno uklju─Źen u komponovanje scenske muzike i svira tradicionalnu ma─Ĺarsku muziku na tradicionalnim instrumentima.


Fotografija: ilustracija Pixabay.com


Nastup Silarda Mezeija (Kreativne ambasade i ambasadori)
Kada? 12. avgust 2022 . u 20:00 h / Gde? Kulturni centar Novog Sada

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.