Promocija knjige "Fibonačijev niz" Jasne Dimitrijević

Promocija zbirke priča "Fibonačijev niz", autorke Jasne Dimitrijević održaće se u utorak, 12. februara, u Omladinskom centru CK13.


Pored autorke, na promociji će govoriti Dunja Ilić, Vladimir Arsenić i Srđan Srdić, urednici knjige.

 

Osam priča Fibonačijevog niza govore o usamljenosti onih koji bi da govore, ali nemaju kome. Autorka se hvata u koštac s gorućim temama savremene stvarnosti, naročito ovde na Balkanu, gde se istorija neprekidno ponavlja. Njeni junaci i junakinje su žene bez partnera, dece ili plana, kepeci, terminalno bolesni, prostitutke, tinderaši, homoseksualci, profesori i taksisti. Socijalni kontekst ne dozvoljava im da se ostvare, ali ih sputavaju i ograničenja koja im nameće njihova sopstvena psihologija. Drame koje oni proživljavaju su drame promašene komunikacije, prećutkivanja i nerazumevanja. 

 

"Ovako postavljena poetika Fibonačijevog niza zapravo je suštinski modernistička, ako hoćete čehovljevska ili, kako nam u autoironičnom odmaku kaže naratorka priče "Njujorška bajka", karverovska. Priča se ne događa u samom narativu, ona se dešava u nama, te je stoga identifikacijski proces kudikamo intenzivniji. Tekstovi Jasne Dimitrijević pred nas postavljaju izazov razrešenja, zahtevaju od nas unutrašnje dopisivanje, na taj način ostvarujući svoj puni katarktički potencijal", naveo je Vladimir Arsenić.

 

Jasna Dimitrijević (Negotin, 1979) redovna je saradnica časopisa "Liceulice". Piše kratku prozu i recenzije. Objavila je zbirku priča "Prepoznavanja" (2015). Radi u knjižari. 

 

Knjiga će se prodavati po promotivnoj ceni od 500 dinara.
Promocija knjige "Fibonačijev niz" Jasne Dimitrijević
Kada? 12. februar 2019 . u 19:00 h / Gde? Omladinski centar CK13 (Crna kuća)

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza novi sad dan državnosti Vreme u Novom Sadu NURDOR vremenska prognoza bebe Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novi sad isključenje vode Spens dan zaljubljenih Vreme u Srbiji Sretenje Rumenka matičar Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana elektrovojvodina novosađani JKP Vodovod i kanalizacija Srbija bez vode novosadsko porodilište bez struje isključenja struje betanija novorođenčad