Fever Ray na Exit festivalu

23.30 - 0.35


Enigmatična Fever Ray, jedna od najvećih zvezda alternativne scene, stiže na EXIT festival! Karin Dreijer bila je druga polovina uspešne pop-elektronske grupe The Knife sa svojim bratom, i dok njen solo projekat ima sličnosti sa njihovim zvukom u vidu oštre elektronske atmosfere, Fever Ray ima više primesa organskog i primalnog. Uspomoć producenta Christoffera Berga, Dreijer je 2006. počela rad na svom materijalu, da bi 2008. objavila na Myspace stranici instrumentalnu verziju hit pesme "If I Had a Heart". Naredne godine objavljen je i album prvenac Fever Ray i momentalno osigurao svoje mesto na mnogim listama najboljih albuma 2009. godine.


Nakon kreativne pauze i povratka radu u sklopu The Knife, Dreijer se pobedonosno vratila na scenu protekle godine uz singl "To the Moon and Back". Usledio je i album "Plunge" koji često opisuje kao delo koje govori o "slobodi i radoznalosti", te na njemu istražuje društvene norme koje opstaju i u 21. veku i kroje ženama pravila ponašanja. Kao i prvenac, i ovaj album "pokupio" je reči hvale i našao se na visokom 9. mestu među 50 najboljih albuma godine na prestižnom Pitchfork portalu. Groznica za Fever Ray nastavlja da se širi, te se nestrpljivo očekuje njena turneja u okviru koje će posetiti i EXIT festival!

Fever Ray na Exit festivalu
Kada? 12. jul 2018 . u 23:30 h / Gde? Petrovaradinska tvrđava

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

OK Vojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad Isključenje struje isključenje vode novi sad JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci novosadska policija Vreme u Novom Sadu horoskop bebe odbojka tajne horoskopa Elektrodistribucija Novi Sad Spens isključenja struje novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod novosađani Srbija bez struje vremenska prognoza novorođenčad detelinara betanija vojvodina ns seme bez vode