Vincent DAVID & Nikola ARSENIJEVIĆ, saksofoni (Francuska/Srbija)

Koncert dvojice fenomenalnih saksofonista!


Muzika Vensana Davida ispunjena je gurmanlukom, lakoćom i strašću, podržanim majstroskim vladanjem instrumentom. On je predstavnik čitave generacije muzičara koja svoje sviranje upotpunjuje tehničkim unapređivanjem svog instrumenta.


Nikola Arsenijević je jedan od najnadarenijih saksofonista svoje generacije. Diplomirao je Nacionalnom konzervatorijumu u Parizu 2016. godine i poslednjih nekoliko godina svira savremenu muziku, originalne repertoare za saksofon, tradicionalnu muziku i pozorišnu muziku.


Klavirski saradnici:


Françoise Buffet
Uki Ovaskainen


Program se realizuje zahvaljujući Francuskom institutu u kulturi, a u okviru manifestacije Francuska muzička jesen, podržane od strane Société Générale Srbija.


Ulaz je SLOBODAN!


Vensan David je tokom svojih studija osvojio tri prestižne međunarodne nagrade. Radi se o ostvarenom i kompletnom umetniku. On je autor brojnih dela poput Diijaloga duple senke po delu Pjera Buleza, Treća runda po delu Bruna Mantovanija i Osnova XIII po delu Martina Matalona. Svira kao solista s brojnim nacionalnim orkestrima na sve četiri strane sveta. Kao kompozitor i dirigent učestvuje u izgradnji repertoara za svoj instrument. Takođe je aktivan u domenu improvizovane muzike putem rada s raznim muzičarima. Godine 2012. osniva džez kvartet “Fireworks” za koji komponuje muziku. Vensan David daje brojne master klasove širom sveta. On je priznati pedagog kome je veoma stalo da prenosi svoje iskustvo i strast prema muzici. Izuzetno je naklonjen otvorenosti u muzici i promoviše radoznalost i zahtevnost, što su osnovni motori njegovog podučavanja na versjaskom Konzervatorijumu.


Nikola Arsenijević je laureat je brojnih međunarodnih takmičenja kao što su „Gap“ (Francuska) 2008, Nova Gorica (Slovenija) i „Circolo Cameristico Piemontese“ (Italija) 2011, dobio je gran pri Akademije Flen (Francuska) 2012, „Andorra Sax Fest“ (Andora) 2015, kao i prestižne nagrade na konkursu „Adolphe Sax Dinanu“ 2014. godine (Belgija). Nikola Arsenijević redovno svira u Francuskoj (Muzej Žakmar-Andre, Cortot, Théâtre du Châtelet…) kao i po čitavoj Evropi (Holandija, Škotska, Slovenija, Italija, Srbija, Crna Gora) gde održava i brojne master klasove. Član je nekoliko muzičkih ansambala kamerne muzike, kao što su „Quatuor Laloy“, „Saxback Ensemble“, „Kosmopolitevitch Orkestar“ i „Ensemble Octopus“. Nikola Arsenijević je paralelno posvećen i savremenoj muzici; sarađuje s mladim kompozitorima IRCAMa i CNSMDPa, s kojima stvara dela poput spektakla Četiri tela u potrazi za autorom koji je nastao 2014. godine u Parizu.

Vincent DAVID & Nikola ARSENIJEVIĆ, saksofoni (Francuska/Srbija)
Kada? 12. oktobar 2017 . u 20:00 h / Gde? Gradska kuća

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 7 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

horoskopski znaci betanija bez struje trg slobode novi sad Isključenje struje Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novosađani atheist rap koncert godine 2017 novorođenčad bez vode horoskop isključenja struje matična knjiga rođenih servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo koncert RHMZ Republički hidrometeorološki zavod transfuzija krvi bebe elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izložba porodilje Spens odbojka OK Vojvodina Vreme u Srbiji