Novogodišnji modni market i panel diskusija

Novogodišnji modni market i panel diskusija pod nazivom „Održiva moda – trend ili potreba?“ u organizaciji bloga Svilene Bube održaće se u petak, 13. decembra u 17h u kreativnom centru „P R O S T O R“, Beogradska 11, Petrovaradin.
Spora moda predstavlja odgovor na prekomerni konzumerizam koji nam plasiraju veliki brendovi, ostavljajući posledice na Planetu, ljude i životinje. U poslednje vreme sve više proizvođača odbacuje princip brze mode i okreće se održivijem načinu izrade odeće, kao i svesti o očuvanju životne sredine.


Ovaj pokret podstiče ljude da kupuju manje garderobe većeg kvaliteta, ali i da podrže lokalne umetnike i dizajnere koji brinu od kojih materijala i na koji način kreiraju odeću. O ovoj temi se još uvek ne govori glasno, i pored toga što je modna industrija današnjice postala drugi po redu zagađivač Zemlje. Zbog toga blog „Svilene Bube“ organizuje događaj na kojem će moći da se diskutuje o onome o čemu nemamo priliku da čitamo u komercijalnim modnim magazinima i blogovima.

U okviru panel diskusije „Održiva moda – trend ili potreba“ govoriće autorke podkasta i radio emisije „F.fm“ na Radio Aparatu Marija Radaković i Dunja Jovanović, kao i urednice magazina „Amplitude“ Jasna Stanić i Bojana Vojnović. Jasnu ćemo čuti i iz ugla kreatora, zajedno sa njenom koleginicom Dijanom Bešlin sa kojom stoji ispred brenda „ГЕНЕРАЛШТАБ“, a svoje mišljenje će izneti i Ana Vlatković, ekološkinja i autorka bloga „Gourmana“


Na Novogodišnjem marketu bloga „Svilene Bube“ svoje kreacije izlagaće lokalni dizajneri brendova: Marinush, ЛЕЏИТ, Heart Shaped Dolls, ГЕНЕРАЛШТАБ, Viviana Schmidt, HeartCore, Aljaska, Nanovo, Melange Vintage i Lowcost Luxe. Događaj počinje u 17h, nakon čega slede koktel dobrodošlice i panel diskusija, posle koje će posetioci moći da se upoznaju sa ponudom izlagača i iskoriste pogodnosti promotivnih cena.

Novogodišnji modni market i panel diskusija
Kada? 13. decembar 2019 . u 17:00 h / Gde? PROSTOR

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.