PARAF live! ► petak 13. Decembar

►POVRATAK PARAFA POČINJE U NOVOM SADU I BEOGRADU!
================================================
Paraf kreće na veliku regionalnu koncertnu turneju koja počinje 13. decembra u Novom Sadu, u studiju Firchie Think Tank, a nastavlja se 14. decembra u beogradskom Domu omladine.
Na turneji će promovisati CD box-set Sabrana djela 1976.-1987. koji uključuje sve njihove albume i singlove, kao i prethodno neobjavljeni live album te vinil Zastave, koji je nedavno ponovo objavljen kao specijalno izdanje povodom 35. godišnjice originalnog albuma.

Karte već u poznatom sistemu Gigstix:
http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/2907-paraflive

► Pretprodaja - 700 din
► Pet dana pre koncerta - 1000 din
► Na dan koncerta - 1300 din

================================================

Kombinovani sastav ►PARAFA▲ u kome su Vim Cola i Valter Kocijančić kao vokali, članovi originalnih postava iz sedamdesetih i osamdesetih i muzičari koji su već nastupili u koncertnom sastavu benda, spreman je da se vrati na bine. Da su fantastični i dalje, pokazali su u martu, na ovogodišnjoj promociji box-seta u Rijeci, kada su oduševili publiku u klubu Palach energičnim i žestokim nastupom, kao u danima kada su trasirali put ka inventivnijoj muzici na ovim prostorima. Njihov žar nikada nije ugašen, a sada se ponovo rasplamsao i legendarni bend spreman je za nove nastupe širom regiona.

Koncerti u Novom Sadu i Beogradu biće prilika za sve ljubitelje panka, post-panka i novog talasa da uživaju u energičnom, pravom rokerskom izvođenju legendarnih pesama, uključujući Narodnu pjesmu, Moj život je novi val, Živjela Jugoslavija, Javna kupatila, Zastave i druge. Paraf nastupa u sastavu: Vim Cola (vokal), Valter Kocijančić (vokal, gitara), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varlen (sinth), Iva Močibob (vokal), Vlado Simcich Vava (gitara), Alen Tibljaš (bubanj) i Deni Šesnić (gitara).
"Drago mi je što se vraćamo u Novi Sad i Beograd posle toliko decenija! Radujemo se šta ćemo nastupiti pred publikom koja nas poznaje od početka, koja je rasla s nama. Uzbuđeni smo što vidimo mlađu generaciju u našoj publici, decu koja se nisu ni rodila kad smo počeli, a ipak nas danas slušaju", kaže Valter Kocijančić.

Paraf je imao ključni uticaj na muzičke događaje bivše države. Bili su među prvim punk sastavima van Velike Britanije i s ljubljanskim Pankrtima, uveli su globalnu muzičku revoluciju koju su predvodili Sex Pistols, The Clash, The Damned i drugi. Bili su ključna pojava punka i novog talasa i stvorili su bogatu scenu: pridružili su se fotografi, dizajneri, modni kreatori, novinari, umetnici stripa i ogroman broj novih bendova. Drugi sastav Parafa sledio je post-punk standarde i snimio odličan album Zastave 1984. godine.
Album Zastave, koji predstavlja njihovu treću fazu rada, najsloženiji je i najambiciozniji album Parafa. Zastave su zaboravljeno remek-delo hrvatske i jugoslovenske rock muzike, vizionarski prasak svetla i svojevrsno proročanstvo o svim zlima koja su se na Balkanu počela događati samo godinu dana pošto je Paraf prestao s radom. Zahvaljujući doslednom umetničkom fokusu, besprekornom muzičko-tekstualnom izvođenju datog pravca i autentičnom suprotstavljanju okovima društvene stvarnosti, Zastave je jedan od vrhova jugoslovenskog rocka. Takođe, reč je o jednom od najređih albuma na ovim prostorima, s obzirom na nizak početni tiraž, tako da će ovo ponovo objavljeno izdanje oduševiti većinu fanova vinilnih ploča.
Turneja se nastavlja u februaru sledeće godine nastupima u Ljubljani, Zagrebu i Rijeci.

++++++++++++++++++++

Podrska 13. decembra u 21:30 biće novosadski bend ►DREDDUP▲. Aktivni su od 1997. i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji. Iako ne vole žanrovske etikete, svoj zvuk nazivaju mešavinom industrial rock i demonic electronic big beat muzike. dreDDup iza sebe ima 8 studijskih albuma koji su izdavani kako u Srbiji, tako i u inostranstvu (USA, Japan, Francuska, Engleska, Poljska, Holandija…). Tokom godina radili su na projektima vezanim za film i pozorište a njihovi solo nastupi takođe imaju multimedijalnu strukturu. Jedan su od retkih domaćih bendova koji iza sebe ima nekoliko Evropskih turneja. Sarađivali su sa velikim imenima industrial rock scene na zajedničkim singlovima. Bili su opening act za velike bendove poput: The Prodigy, Laibach, Marilyn Manson, Skrillex, Toy Dolls, Deathstars, Soulfly, DAF… Bend je tokom godina nastupao na svim većim festivalima po zemlji i bližem inostranstvu. Njihovi nastupi okarakterisani su kao energični, ekstremni i ispunjeni elementima teatra. Trenutno rade na svom novom albumu. Otvoriće koncert Parafa tačno u 21:30. Nemojte propustiti dreDDup 13. decembra.

PARAF live! ► petak 13. Decembar
Kada? 13. decembar 2019 . u 21:30 h / Gde? Firchie Think Tank Studio

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
1

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.