OPENS radna soba: "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra"

OPENS radna soba volontera ima za cilj da pruži prostor volonterima i mladim entuzijastima da osmisle aktivnosti za druge mlade. U sredu, 13.03. družimo se sa volonterkom Katarinom Agbabom koja je zajedno sa svojim drugarima i kolegama Vojislavom Đorđevićem i Mihailom Gordićem osmislila radionicu - "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra!".


Radionica je osmišljena sa ciljem informisanja mladiho zajednici gluvih i nagluvih osoba, kulturi, tradiciji i identitetu kao i o načinima komunikacije sa gluvim osobama. Ideja je da se kroz radionicu podiže svest mladih o brojnim barijerama sa kojima se gluve osobe suočavaju i rušenju predrasuda i stereotipa koje su godinama pratile zajednicu gluvih.
Prvi deo radionice je prezentovanje kulture, identiteta, prava i generalno približavanje zajednice gluvih. Drugi deo radionice se odnosi na upoznavanje sa poezijom i prozom na znakovnom jeziku. Istorija svetske poezije na znakovnom jeziku i poezija na znakovnom jeziku kod nas. I na kraju izvođenje poezije na znakovnom jeziku. Nakon toga, deo predstave “Dodirujemo se...čime? Snovima...” Kulturno umetničkog društva gluvih Beograda “Radivoj Popović”


Prijava učesnika je obavezna i radi se preko ove online forme - https://goo.gl/forms/sFQHmM3t9dlbqZsn1


najkasnije do 11.03. do kraja dana. Odabranim učesnicima će biti poslat mail potvrde o učešću na radionici u utorak 12.03.
Vreme i mesto održavanja radionice: Laze Telečkog br.2, sreda 13.03. Omladinska prestonica Evrope Novi Sad

OPENS radna soba: "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra"
Kada? 13. mart 2019 . u 18:00 h / Gde? Omladinski klub - OPENS

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Vreme u Novom Sadu novi sad bez struje matičar betanija servisne informacije novi sad Mika Antić isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani Isključenje struje vremenska prognoza jkp novosadska toplana elektrovojvodina građanski protesti Miroslav Antić jkp čistoća telep milorad kapor bez vode glaukom Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište klisa zdravlje bebe JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad