OPENS radna soba: "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra"

OPENS radna soba volontera ima za cilj da pruži prostor volonterima i mladim entuzijastima da osmisle aktivnosti za druge mlade. U sredu, 13.03. družimo se sa volonterkom Katarinom Agbabom koja je zajedno sa svojim drugarima i kolegama Vojislavom Đorđevićem i Mihailom Gordićem osmislila radionicu - "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra!".


Radionica je osmišljena sa ciljem informisanja mladiho zajednici gluvih i nagluvih osoba, kulturi, tradiciji i identitetu kao i o načinima komunikacije sa gluvim osobama. Ideja je da se kroz radionicu podiže svest mladih o brojnim barijerama sa kojima se gluve osobe suočavaju i rušenju predrasuda i stereotipa koje su godinama pratile zajednicu gluvih.
Prvi deo radionice je prezentovanje kulture, identiteta, prava i generalno približavanje zajednice gluvih. Drugi deo radionice se odnosi na upoznavanje sa poezijom i prozom na znakovnom jeziku. Istorija svetske poezije na znakovnom jeziku i poezija na znakovnom jeziku kod nas. I na kraju izvođenje poezije na znakovnom jeziku. Nakon toga, deo predstave “Dodirujemo se...čime? Snovima...” Kulturno umetničkog društva gluvih Beograda “Radivoj Popović”


Prijava učesnika je obavezna i radi se preko ove online forme - https://goo.gl/forms/sFQHmM3t9dlbqZsn1


najkasnije do 11.03. do kraja dana. Odabranim učesnicima će biti poslat mail potvrde o učešću na radionici u utorak 12.03.
Vreme i mesto održavanja radionice: Laze Telečkog br.2, sreda 13.03. Omladinska prestonica Evrope Novi Sad

OPENS radna soba: "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra"
Kada? 13. mart 2019 . u 18:00 h / Gde? Omladinski klub - OPENS

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

betanija štrand Elektrodistribucija Novi Sad sremska kamenica isključenja struje jkp lisje novorođenčad novosadsko porodilište bez vode servisne informacije bez struje Vreme u Novom Sadu Isključenje struje servisne informacije novi sad bebe Republički hidrometeorološki zavod RHMZ elektrovojvodina raspored sahrana novi sad sahrane gradsko groblje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosađani policija Futog JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Srbiji isključenje vode vremenska prognoza novi sad