OPENS radna soba: "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra"

OPENS radna soba volontera ima za cilj da pruži prostor volonterima i mladim entuzijastima da osmisle aktivnosti za druge mlade. U sredu, 13.03. družimo se sa volonterkom Katarinom Agbabom koja je zajedno sa svojim drugarima i kolegama Vojislavom Đorđevićem i Mihailom Gordićem osmislila radionicu - "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra!".


Radionica je osmišljena sa ciljem informisanja mladiho zajednici gluvih i nagluvih osoba, kulturi, tradiciji i identitetu kao i o načinima komunikacije sa gluvim osobama. Ideja je da se kroz radionicu podiže svest mladih o brojnim barijerama sa kojima se gluve osobe suočavaju i rušenju predrasuda i stereotipa koje su godinama pratile zajednicu gluvih.
Prvi deo radionice je prezentovanje kulture, identiteta, prava i generalno približavanje zajednice gluvih. Drugi deo radionice se odnosi na upoznavanje sa poezijom i prozom na znakovnom jeziku. Istorija svetske poezije na znakovnom jeziku i poezija na znakovnom jeziku kod nas. I na kraju izvođenje poezije na znakovnom jeziku. Nakon toga, deo predstave “Dodirujemo se...čime? Snovima...” Kulturno umetničkog društva gluvih Beograda “Radivoj Popović”


Prijava učesnika je obavezna i radi se preko ove online forme - https://goo.gl/forms/sFQHmM3t9dlbqZsn1


najkasnije do 11.03. do kraja dana. Odabranim učesnicima će biti poslat mail potvrde o učešću na radionici u utorak 12.03.
Vreme i mesto održavanja radionice: Laze Telečkog br.2, sreda 13.03. Omladinska prestonica Evrope Novi Sad

OPENS radna soba: "Zajednica gluvih - juče, danas i sutra"
Kada? 13. mart 2019 . u 18:00 h / Gde? Omladinski klub - OPENS

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu servisne informacije RHMZ JGSP "Novi Sad" bebe Vreme u Srbiji elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja štrand sahrane novosadsko porodilište vrućine u novom sadu bez struje isključenje vode isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija betanija novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad bez vode servisne informacije novi sad Isključenje struje jkp lisje novosađani Hitna pomoć javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija