Interaktivno književno veče i promocija knjige "Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem"

Sa knjigom ,,Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem" čitalac lagano uplovljava u 14. vek, deleći događaje i doživljaje sa srednjovekovnim pisarom, monahom Lukijanom. On, već star, traži pomagača da dovrši rukopis o Marku Mrnjavčeviću, svom prijatelju i velikom junaku.

Monahova ljubimica, sova Sofija, sleće na ramena i otvara vrata za maštanje i istraživanje o dalekoj istoriji. Ona osmišljava kvizove i inspiriše da se kreativno reši svaki zadatak. Čitalac može da dopuni, docrta i aktivno učestvuje u preokretu svake priče uz pouku šta istorija veli.

Ova knjiga nudi drugačiji pristup najvećem epskom junaku, koji piše pesme, ima biblioteku s retkim knjigama, brine o nejakima, razgovara za bogatom trpezom, oživljava doba viteštva, sjedinjuje zemlje Balkana. Ona je edukativna, ali bajkovito osmišljena. Daleka vremena, predeli i avanture uz nju će svakom čitaocu postati bliži.

Zato, koliko god da je dečja, ovu knjigu mogu i odrasli čitati, rešavati kvizove i podsećati se istorijskih prilika koje su veoma važan deo naše kulturne baštine.

Na književnoj večeri će govoriti:
Alaksandra Mihajlović- autorka
Vanja Jekić- književna kritičarka
Anja Ivačković- moderatorka programa

Knjigu „Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari http://www.delfi.rs i na sajtu http://www.laguna.rs.

Dođite da se družimo i uživamo!

Više detalja: https://www.facebook.com/events/562279734315809/

Interaktivno književno veče i promocija knjige "Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem"
Kada? 13. novembar 2019 . u 19:00 h / Gde? Eđšeg - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.