Divna Ljubojević i Ansambl Melodi

DIVNA LJUBOJEVIĆ i Ansambl MELODI na otvaranju ciklusa „Božićno-novogodišnji konceti“
u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada!

Pevanjem i dirigovanjem profesionalno se bavi već 32 godine. Međunarodna publika više od dve decenije prati njene nastupe, dok svetski kritičari i mediji glas Divne Ljubojević nazivaju „anđeoskim”.
Dvadesetpet muzičkih izdanja, od kojih trinaest u zemlji i dvanaest u inostranstvu, naišlo je na izuzetne kritike međunarodnih slušalaca i muzičkih stručnjaka.

Koncert DIVNE i „Melóda“ održaće se u subotu 14. decembra 2019, u Sinagogi, sa početkom u 20,00 časova.
Prodaja ulaznica počinje u sredu, 30. oktobra u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h, kao i ON-line na http://www.muzickaomladina.org
Cene karata: 1.500,00 dinara – parter sredina i galerija i 1.200,00 dinara – parter sa strane
***
Impozantna biografija, Divnu Ljubojević svrstava u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. Misionarski rad Divne Ljubojević, krunisan je ordenom Počajevske ikone Majke Božje „za propoved Pravoslavlja pojanjem“ koji joj je uručio poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve mitropolit Vladimir (2010) i ordenom ”Vernost i vera” kojim je odlikovana u Belorusiji za ”istaknuti doprinos delu duhovnog preporoda” (2014).
Zbog dugogodišnjeg aktivnog koncertnog i istraživačkog rada na polju pravoslavne duhovne muzike, u Rusiji, stručna javnost Divnu Ljubojević svrstava među vodeće specijaliste za muzičke tradicije zemalja vizantijskog kulturnog kruga.

Divna Ljubojević i Ansambl Melodi
Kada? 14. decembar 2019 . u 20:00 h / Gde? Sinagoga

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 39 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
12
0

* Sva polja su obavezna

  • ivana

    pre 292 dana i 19 sati

    Divno!

  • Svetlana

    pre 289 dana i 11 sati

    Radujem se. Predivno.