Tribina „DO POSLEDNJEG DAHA – O ljubavi kraljice Drage i kralja Aleksandra“

U okviru ciklusa Zelena debata, tribina „DO POSLEDNJEG DAHA – O ljubavi kraljice Drage i kralja Aleksandra“ biće održana u četvrtak, 14. februara u 19 časova u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada. Autor programa i moderator je Danilo Koprivica, politikolog.


Tridesetprva po redu  Zelena debata, zamišljena je kao prigodno prezentaciono predavanje, koje će se održati 14. februara, na Dan zaljubljenih, kako to  danas, mnogi vole da kažu.


Stoga nam se forma istorijsko – politikološkog vodiča, kroz vreme strasti i stradanja kralja Aleksandra i kraljice Drage,  učinila kao veoma prigodno i interesantno štivo.


Biće to ponajmanje priča o Majskom prevratu i tragičnom kraju poslednjeg srpskog vladara iz dinastije Obrenović, a mnogo više  priča o ličnim izborima, kao  i svedočenje o jednom teškom i politički nestabilnom vremenu, u kome ljubav i strast kralja Aleksandra, nije naišla na narodno odobravanje.


Hirovita kraljica Draga, burne mladosti i velike životne strasti, ostaće zapamćena kao najtragičnija i verovatno najomraženija srpska vladarka, ali i kao žena koja je ostala uz svog čoveka do poslednjeg daha.

Tribina „DO POSLEDNJEG DAHA – O ljubavi kraljice Drage i kralja Aleksandra“
Kada? 14. februar 2019 . u 19:00 h / Gde? Kulturni centar Novog Sada

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

elektrovojvodina novosađani servisne informacije novi sad vremenska prognoza bebe bez struje Vreme u Novom Sadu NURDOR betanija isključenje vode novi sad Elektrodistribucija Novi Sad JGSP "Novi Sad" matičar dan državnosti klinika za ginekologiju i akušerstvo Rumenka jkp novosadska toplana Sretenje isključenja struje dan zaljubljenih Spens JKP Vodovod i kanalizacija Srbija novorođenčad Vreme u Srbiji novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad bez vode