Tribina „DO POSLEDNJEG DAHA – O ljubavi kraljice Drage i kralja Aleksandra“

U okviru ciklusa Zelena debata, tribina „DO POSLEDNJEG DAHA – O ljubavi kraljice Drage i kralja Aleksandra“ biće održana u četvrtak, 14. februara u 19 časova u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada. Autor programa i moderator je Danilo Koprivica, politikolog.


Tridesetprva po redu  Zelena debata, zamišljena je kao prigodno prezentaciono predavanje, koje će se održati 14. februara, na Dan zaljubljenih, kako to  danas, mnogi vole da kažu.


Stoga nam se forma istorijsko – politikološkog vodiča, kroz vreme strasti i stradanja kralja Aleksandra i kraljice Drage,  učinila kao veoma prigodno i interesantno štivo.


Biće to ponajmanje priča o Majskom prevratu i tragičnom kraju poslednjeg srpskog vladara iz dinastije Obrenović, a mnogo više  priča o ličnim izborima, kao  i svedočenje o jednom teškom i politički nestabilnom vremenu, u kome ljubav i strast kralja Aleksandra, nije naišla na narodno odobravanje.


Hirovita kraljica Draga, burne mladosti i velike životne strasti, ostaće zapamćena kao najtragičnija i verovatno najomraženija srpska vladarka, ali i kao žena koja je ostala uz svog čoveka do poslednjeg daha.

Tribina „DO POSLEDNJEG DAHA – O ljubavi kraljice Drage i kralja Aleksandra“
Kada? 14. februar 2019 . u 19:00 h / Gde? Kulturni centar Novog Sada

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bez vode servisne informacije isključenje vode sahrane novi sad elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje gradsko groblje vremenska prognoza novosađani bez struje raspored sahrana novi sad sremski karlovci Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Novom Sadu Spens novorođenčad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje betanija Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad Hitna pomoć servisne informacije novi sad bebe