Otvaranje izložbe i koncert

U četvrtak, 14. juna na platou ispred Spomen-zbirke Pavla Beljanskog u 21 čas će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog autorke Jasmine Jakšić Subić, istoričarke umetnosti i višeg kustosa Spomen-zbirke. Otvaranjem izložbe započeće i manifestacija Leto na Trgu galerija, a u okviru programa u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske nastupiće Gudački kvartet „Habanera“.


Manifestaciju Leto u vrtu galerija već tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog sa željom da tokom letnjih meseci Novosađanima omoguće posebno „kulturno“ osveženje. Ovogodišnjoj manifestaciji pridružuje se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, ona prerasta u Leto na Trgu galerija. U periodu od 14. juna do 2. avgusta program će se održavati u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, a od 9. do 30. avgusta će biti realizovan u vrtu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. Naši sugrađani će u večernjim satima moći da prisustvuju atraktivnim kulturno-umetničkim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske kulturne baštine i značaj njenog očuvanja u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti.


Svakog četvrtka od 14. juna do 30. avgusta 2018. godine, od 21 do 23 sata, Novosađani će moći da se osveže uz putopisne priče, filmske projekcije, predavanja, muziku i druženje.


Otvaranje izložbe i koncert Otvaranje izložbe i koncert
Kada? 14. jun 2018 . u 21:00 h / Gde? Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bez vode novosađani Petrovaradin OK Vojvodina horoskop mup novi sad zdravlje Isidor Bajić dunav Srbija tajne horoskopa udžbenici havarija na vodovodu dunavska sonata bebe novosadsko porodilište MUP Srbije elektrovojvodina štrand betanija JKP Vodovod i kanalizacija MUP "The Frajle" novi sad odbojka Spens isključenja struje vremenska prognoza koncert Kać