Otvaranje izložbe i koncert

U četvrtak, 14. juna na platou ispred Spomen-zbirke Pavla Beljanskog u 21 čas će biti upriličeno svečano otvaranje izložbe Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog autorke Jasmine Jakšić Subić, istoričarke umetnosti i višeg kustosa Spomen-zbirke. Otvaranjem izložbe započeće i manifestacija Leto na Trgu galerija, a u okviru programa u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske nastupiće Gudački kvartet „Habanera“.


Manifestaciju Leto u vrtu galerija već tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog sa željom da tokom letnjih meseci Novosađanima omoguće posebno „kulturno“ osveženje. Ovogodišnjoj manifestaciji pridružuje se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, ona prerasta u Leto na Trgu galerija. U periodu od 14. juna do 2. avgusta program će se održavati u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, a od 9. do 30. avgusta će biti realizovan u vrtu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. Naši sugrađani će u večernjim satima moći da prisustvuju atraktivnim kulturno-umetničkim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske kulturne baštine i značaj njenog očuvanja u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti.


Svakog četvrtka od 14. juna do 30. avgusta 2018. godine, od 21 do 23 sata, Novosađani će moći da se osveže uz putopisne priče, filmske projekcije, predavanja, muziku i druženje.


Otvaranje izložbe i koncert Otvaranje izložbe i koncert
Kada? 14. jun 2018 . u 21:00 h / Gde? Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 9 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Spens Isključenje struje novosadsko porodilište sahrane vremenska prognoza novi sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije maturanti plato spensa Novo naselje horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe gradsko groblje RHMZ elektrovojvodina isključenja struje betanija isključenje vode jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu bez vode novosađani Republički hidrometeorološki zavod