Autogeni trening / psihološka tehnika duboke relaksacije

Autogeni trening je savremena psihološki priznata i psihoterapijska tehnika za borbu sa stresom. To je jedna od najpoznatijih i najstarijih psiholoških tehnika za postizanje duboke relaksacije. Trening predstavlja integraciju odabranih praktičnih relaksacionih postupaka čiji je glavni cilj oslobađanje od viška psiholoških i fizioloških tenzija. To je terapeutska tehnika psihofizičke relaksacije koja je inspirisana istočnjačkim tehnikama meditacije i joge.

Savladavanjem za samostalno izvođenje i njegovom primenom se postiže stanje duboke opuštenosti i značajni isceljujući efekti kako za telo tako i za psihu. Ispitivanja su pokazala da praktično nema funkcija sistema organa na koje ova metoda blagotvorno ne utiče.
Efekti se postižu u uobičajenih 25 minuta vežbanja ili za one koji su uvežbani i za nekoliko minuta, a vežbanje je moguće u većini životnih situacija – pred važne događaje, javna izlaganja, u stresnim situacijama, u kancelariji, pred spavanje radi kvalitetnijeg sna… AT može da se izvede u bilo koje vreme i na bilo kojem mestu: u vozu ili avionu, u čekaonicama ili na poslu.

Koristi se prevashodno u lečenju napetosti, strepnje, straha, anksioznosti i psihosomatskih bolesti. Tehniku autorelaksacije koriste zdravi ljudi radi postizanja bolje koncentracije, relaksacije, kreativnosti, imaginacije, kondicije i spremnosti za rad. Posebno se preporučuje i profesionalnim sportistima, kao i pilotima ili gde je potrebno angažovati više kapacitete pažnje. Vežbači primećuju povećanje kreativnosti i bolje pamte. Trudnice se lakše porađaju. Studenti ili zaposleni uspevaju da zadrže intenzivan tempo rada uoči ispita ili napornijih perioda. Tehnike duboke relaksacije se koriste i pre javnih prezentacija, intervjua za posao, stresnih sastanaka kako bismo se opustili i imali veću energiju i bolju koncentraciju tokom istih.

Više detalja: https://psihorelaks.com/autogeni-trening/

Autogeni trening / psihološka tehnika duboke relaksacije
Kada? 14. novembar 2019 . u 20:00 h / Gde? Novi Sad

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

  • Cica

    pre 9 dana i 13 sati

    Gde se održava u N S ?

  • Dejana

    pre 4 dana i 3 sata

    Volela bih savladati

JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad betanija dnevni horoskop isključenje grejanja bebe bez struje Hitna pomoć novorođenčad vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište jkp lisje novosađani Republički hidrometeorološki zavod horoskopski znaci isključenje vode Dom zdravlja elektrovojvodina raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja horoskop isključenja struje jkp novosadska toplana sahrane novi sad bez vode Isključenje struje vremenska prognoza novi sad bez grejanja