Promocija knjige Vladimira Pištala

Nova knjiga Vladimira Pištala Sunce ovog dana biće predstavljena u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u četvrtak 14. septembra 2017. godine u 19.30 časova. 


Na promociji će uz autora govoriti i Nenad Šaponja, kritičar i urednik, koji o novom Pištalovom romanu kaže i sledeće: "Pred čitaocem je knjiga koja našu književnost čini odista velikom. Smeštajući Andrićevo delo usred ličnog književnog mita, Pištalo je svoju priču o pojačanoj sadašnjici ispisao kao pismo Andriću. Putopis iz sveta Andrićevog književnog dela, kombinovan je sa izveštajem iz našeg sveta koji prati sunce ovog našeg dana."


Lociran između konkretnih vremena, Andrićevog i našeg, i bezvremena književnosti, ovaj današnji Pištalov razgovor sa Andrićem, uz korištenje duše kao lampe, pokazuje kako je moguće književno, jezikom slika i emocija, govoriti i o književnosti i o vremenu u kome se govori.


I zaista, nakon čitanja ove knjige, ispisane kao savršeno odsvirana kompozicija, ni čitanje Andrića neće biti sasvim isto."


Ulaz na promociju knjige je besplatan.

Promocija knjige Vladimira Pištala
Kada? 14. septembar 2017 . u 19:30 h / Gde? Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bebe horoskop Vreme u Novom Sadu novosađani zdravlje vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod policija JKP Vodovod i kanalizacija istraživanje skupština grada novog sada ljubavna veza sremska kamenica novorođenčad betanija Isključenje struje isključenje vode vremenska prognoza servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo porodilje Spens novosadsko porodilište novi sad bez vode RHMZ bez struje poskupljenje isključenja struje Vreme u Srbiji