Promocija knjige Vladimira Pištala

Nova knjiga Vladimira Pištala Sunce ovog dana biće predstavljena u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u četvrtak 14. septembra 2017. godine u 19.30 časova. 


Na promociji će uz autora govoriti i Nenad Šaponja, kritičar i urednik, koji o novom Pištalovom romanu kaže i sledeće: "Pred čitaocem je knjiga koja našu književnost čini odista velikom. Smeštajući Andrićevo delo usred ličnog književnog mita, Pištalo je svoju priču o pojačanoj sadašnjici ispisao kao pismo Andriću. Putopis iz sveta Andrićevog književnog dela, kombinovan je sa izveštajem iz našeg sveta koji prati sunce ovog našeg dana."


Lociran između konkretnih vremena, Andrićevog i našeg, i bezvremena književnosti, ovaj današnji Pištalov razgovor sa Andrićem, uz korištenje duše kao lampe, pokazuje kako je moguće književno, jezikom slika i emocija, govoriti i o književnosti i o vremenu u kome se govori.


I zaista, nakon čitanja ove knjige, ispisane kao savršeno odsvirana kompozicija, ni čitanje Andrića neće biti sasvim isto."


Ulaz na promociju knjige je besplatan.

Promocija knjige Vladimira Pištala
Kada? 14. septembar 2017 . u 19:30 h / Gde? Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Vreme u Novom Sadu JKP Vodovod i kanalizacija novosađani bebe RHMZ horoskop vremenska prognoza novi sad novosadski sajam novi sad betanija novorođenčad novosadsko porodilište bez vode srednje škole novi sad zdravlje horoskopski znaci elektrovojvodina isključenje vode 85. Međunarodni poljoprivredni sajam Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad Isključenje struje Spens isključenja struje Poljoprivredni sajam novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza Srbija tehnički pregled