Luisa Sello, flauta & Kvartet gitara „Аthanor“ (Italija)

Festival kamerne muzike u Novom Sadu
Kvartet gitara „Аthanor“: Maria Francesca Arcidiacono, Elisabetta Biondi, Mario Milosa, Fulvio Sain
Gošća koncerta: Ksenija Mijatović Korom, flauta (Srbija)


Program: Vivaldi, Gluck, Mozart, Händel, Bach, Rossini, Piazzolla, Ferdinando Carulli
Ulaz je SLOBODAN


Organizator koncerta: Udruženje “Novosadski duvački kvintet”


Luiza Selo, koju je njujorška koncertna recenzija iz 2016. definisala kao “divnu mešavinu ekstrovertne strasti i iskrene nežnosti, sa izvanrednom kontrolom disanja, briljantnim tehničkim izvođenjem, zanimljive snage i zvučnog raspona i izobilje šarma”, je Mijazava flautista i Ambasador muzike i italijanske kulture, koju podržava Ministarstvo kulture Italije. Među mnogim saradnjama izdvajaju se saradnja sa Milanskom skalom, Bečkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Majamija, Tajlandskim simfonijskim orkestrom. Gostujući je profesor na Univerzitetu za muziku u Beču i takođe podučava na Fakultetu muzičke umetnosti u Trstu (Italija). Luiza je nastupala širom Evrope, SAD-a i Južne Amerike, kao i u Rusiji i mnogim drugim zemljama Azije.


“Kvartet gitara “Athanor” čine Maria Frančeska Arćidijakono, Elizabeta Biondi, Mario Milosa i Fulvio Sain. Neki od članova kvarteta su studirali u klasi Pjerluiđija Korone i Huberta Kapela. Kvartet je nastupao na međunarodnom festivalu gitara „Progetto Mercatali”, tokom koncertne sezone „Musica a 4 stelle” u Hajdelbergu (Nemačka) i za Italijansko ministarstvo kulture gde je prvi put izvedeno delo G. Tortore „Races, Sliwowitz and Anomalous Smiles” za video instalaciju Paul Dejvid Redferna. Kvartet je nagrađivan na mnogim takmičenjima među kojima je Međunarodno takmičenje u Omišu (Hrvatska).

Luisa Sello, flauta & Kvartet gitara „Аthanor“ (Italija)
Kada? 14. septembar 2018 . u 20:20 h / Gde? Galerija Matice srpske

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Vreme u Novom Sadu isključenja struje detelinara bez vode Republički hidrometeorološki zavod prognoza vremena betanija Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija MUP Srbije isključenje vode novosadska policija novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza RHMZ novorođenčad novosađani bebe tržni centar promenada elektrovojvodina bez struje Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad Srbija novi sad vremenska prognoza novi sad promenada sremski karlovci