Novi Sad - Tango grad 2019

Od 15 do 18. avgusta u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja „Todo Tango“, održaće se šesti međunarodni Festival „Novi Sad - tango grad“. Ove godine, u četiri festivalska dana, na šest lokacija, biće održano čak 13 različitih događaja.


Iako su pojedini festivalski događaji namenjeni iskučivo tangerosima, u tango muzici i plesu moći će da uživaju i ostali ljubitelji argentinske umetnosti i kulture, a svi događaji otvoreni za javnost su besplatni.
U četvrtak 15. avgusta, u Galerji matice Srpske biće održan "Sci Tango" jedisntven događaj u kome se govori o spoju nauke i plesa. Ovoga puta, putem interneta direktno iz Atlante, predavanje na temu „Tango umetnost u modernoj medicinskoj terapiji“ održaće Prof. dr Medlin Hekni (Madeleine E. Hackney) sa Medicinskog fakulteta Univeriziteta "Emory" u Atlanti (SAD). Ovaj događaj počinje u 18 časova.


Kruna festivala je svakako koncert u Katoličkoj porti koji će se održati u petak 16. avgusta sa početkom u 19 časova. Na koncertu će nastupiti svetski poznati „Beltango kvintet“, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja, a Novi Sad ima tu čast da bude jedna od stanica na njihovoj evropskoj turneji kojom obeležavaju veliki jubilej.
Njima će se na bini pridružiti argentinski tango mastrosi Natalija Lavandeira i Roberto Reis, čije su bravure imali čast da vide ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa, preko Karnegi hola, holivudske scene do londonskog Kovent gardena i Moskve. Ovaj koncert, uz podršku sponzora, Novosađanima zajedno poklanjaju Udruženje “Todo Tango” i Fondacija “EPK2021”.

U nedelju 18. avgusta, sa početkom u 21 čas, na terasi Petrovaradinske tvrđave (bašta restorana “Osam tamburaša”) biće održano plesno veče pod nazivom “Zagrli nebo”. Tim događajem, pod vedrim nebom uz pogled na Dunav i Novi Sad, šesti međunarodni festival Novi Sad Tango grad će biti i zvanično zatvoren.

Novi Sad - Tango grad 2019
Kada? 15. avgust 2019 . u 18:00 h / Gde? Galerija Matice srpske

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
1

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

novosadsko porodilište jkp novosadska toplana bez vode novosađani bebe elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije bez struje novorođenčad novi sad betanija Vreme u Novom Sadu JGSP "Novi Sad" Vreme u Srbiji radosne vesti isključenja struje RHMZ jkp lisje raspored sahrana novi sad sahrane porodilište gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod štrand isključenje vode servisne informacije novi sad