Novi Sad - Tango grad 2019

Od 15 do 18. avgusta u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja „Todo Tango“, održaće se šesti međunarodni Festival „Novi Sad - tango grad“. Ove godine, u četiri festivalska dana, na šest lokacija, biće održano čak 13 različitih događaja.


Iako su pojedini festivalski događaji namenjeni iskučivo tangerosima, u tango muzici i plesu moći će da uživaju i ostali ljubitelji argentinske umetnosti i kulture, a svi događaji otvoreni za javnost su besplatni.
U četvrtak 15. avgusta, u Galerji matice Srpske biće održan "Sci Tango" jedisntven događaj u kome se govori o spoju nauke i plesa. Ovoga puta, putem interneta direktno iz Atlante, predavanje na temu „Tango umetnost u modernoj medicinskoj terapiji“ održaće Prof. dr Medlin Hekni (Madeleine E. Hackney) sa Medicinskog fakulteta Univeriziteta "Emory" u Atlanti (SAD). Ovaj događaj počinje u 18 časova.


Kruna festivala je svakako koncert u Katoličkoj porti koji će se održati u petak 16. avgusta sa početkom u 19 časova. Na koncertu će nastupiti svetski poznati „Beltango kvintet“, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja, a Novi Sad ima tu čast da bude jedna od stanica na njihovoj evropskoj turneji kojom obeležavaju veliki jubilej.
Njima će se na bini pridružiti argentinski tango mastrosi Natalija Lavandeira i Roberto Reis, čije su bravure imali čast da vide ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa, preko Karnegi hola, holivudske scene do londonskog Kovent gardena i Moskve. Ovaj koncert, uz podršku sponzora, Novosađanima zajedno poklanjaju Udruženje “Todo Tango” i Fondacija “EPK2021”.

U nedelju 18. avgusta, sa početkom u 21 čas, na terasi Petrovaradinske tvrđave (bašta restorana “Osam tamburaša”) biće održano plesno veče pod nazivom “Zagrli nebo”. Tim događajem, pod vedrim nebom uz pogled na Dunav i Novi Sad, šesti međunarodni festival Novi Sad Tango grad će biti i zvanično zatvoren.

Novi Sad - Tango grad 2019
Kada? 15. avgust 2019 . u 18:00 h / Gde? Galerija Matice srpske

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 7 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
1

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija bez vode betanija raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje Bukovac štrajk u pošti pošte srbije elektrovojvodina bebe servisne informacije novi sad bez struje obustava rada isključenje vode isključenja struje novosađani sahrane novi sad štrajk poštara astrologija raspored sahrana novi sad zodijak horoskop vremenska prognoza novi sad jkp lisje novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad novosadsko porodilište dnevni horoskop