Aleksandar Saša Petrović, tenor & Robert Papik, harmonika - OTKAZANO

Obaveštvamo vas da se, zbog bolesti umetnika otkazuje koncert Saše Petrovića i Roberta Papika, koji je bio planiran za četvrtak, 15. februar u Svečanoj sali Gradske kuće. 
Molimo sve naše posetioce koji su kupili karte za ovoj program, da dođu s istim u Muzičku omladinu Novog Sada, kako bismo im vratili novac. 
Naše radno vreme za narednu sedmicu je, zbog predstojećih praznika, ponedeljak-sreda od 8.00 do 14.00 časova.Hvala na razumevanju. Vaš MONSProgram:
ART UNICUS
T. Albinoni: Adagio
G. Rossini: La Danza / Tarantella
Maria Greever: Jurame
Osvaldo Fresedo / Roberto Ray: Vida mia
J. A. Caruso / R. Firpo: Alma de bohemia
Jakope Gade: Jealosy Tango
Edith Piaf: La vie en rose
H. Villa Lobos: Melodia sentimental
A. Lara: Granada
F. German, A. Feraris / J. Grebjonka: Oči čornije


*Prodaja ulaznica i informacije: Muzička omladina Novog Sada (Katolička poarta 2/II, tel. 021/452-344) radnim danima od 8 do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.


Cena karte: 300,00 dinara


***
Aleksandar Saša Petrović je muzička znanja sticao na više polja. Kao vrstan instrumentalista, aranžer, dirigent, uspešan muzički pedagog i umetnički rukovodilac nekoliko ansambala, svoja znanja stečena na studijama primenio je, usavršio i potom ulio u vokalnu umetnost, upravo tu pronalazeći svoju najvišu umetničku aspiraciju. Danas je Saša Petrović vokalni umetnik s prepoznatljivom snagom.
Dokazuje se u prvim rolama u 18 opera gvozdenog repertoara teatra u Novom Sadu. Svoja umetnička postignuća je uspešno testirao na scenama i gostovanjima van Srbije, a našao je svoje mesto i na evropskoj sceni. Godine 2011, u okviru velike svetske audicije Takmičenja „ARMEL Mezzo“, u konkurenciji od 400 pevača, ulazi u osam najboljih operskih pevača.
Sarađuje s teatrom u Krakovu, gde priprema operu V. Ulmana (Der Kaiser von Atlantis) s ulogom Arlekina. U istoj operi peva na prestižnom operskom festivalu u Segedinu, gde s krakovskim ansamblom dobija nagradu za najbolje izvođenje i produkciju festivala.
Predstoje mu gostovanja u Francuskoj (Avinjon), Mađarskoj (Segedin) i Poljskoj (Krakov).
Pevao je pod dirigentskim vođstvom Mladena Jagušta, Jona Jankua, Imrea Toplaka, Angela Šureva, Berislava Skenderovića, Lorisa Valtolinija, Tomaša Tokarčika, Ognjena Bomoštara, Ive Lipanovića, Velisara Genčeva, Borjana Caneva, Bojana Suđića, Frančeska la Vekje, Emira Nuhanovića, Željke Milanović i mnogih drugih.
Saša Petrović je i vrstan solista Radio-televizije Novi Sad, s čijim ansamblima neguje i izvodi narodne i starogradske pesme i romanse, naročito se angažujući na festivalima i dobrotvornim koncertima. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada na festivalima „Zlatna tamburica“, „Beogradsko proleće“ i na Međunarodnom etno festivalu u Maglaju.
Bio je gost „Runjićevih večeri” u Trogiru. Sarađivao je s bardom dalmatinske klapske kancone Vinkom Coceom, gostujući i na njegovom koncertu u dvorani „Lisinski“ u Zagrebu.
Uspešno se okušavši u najlepšim i umetnički najkomplikovanijim delima operske umetnosti, Saša Petrović sebi uvek postavlja nove izazove. Vrlo blizak mu je koncept koncerata koji promovišu klasičnu muziku. Reč je o programima gde se klasična muzika udružuje s drugim muzičkim žanrovima. S tim u vezi sarađuje s poznatim i uspešnim izvođačima koji dolaze s različitih muzičkih polja.
Uspešno gostuje na festivalima u zemlji i inostranstvu.
Svojim znanjem i iskustvom snažno podržava razvoj vojvođanske muzike.


Robert Papik je rođen 1972. godine u Novom Sadu. Osnovnu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“, odsek harmonike, završava u klasama nastavnice Jelene Lajhtner, odnosno profesorke Nade Vještice. Godine 1990. upisuje studije harmonike na Muzičkoj akademiji „Frederik Šopen“ u Varšavi (Poljska). Diplomirao je 1995. godine u klasi prof. Ježija Jureka.
Za vreme školovanja učestvuje i osvaja značajne nagrade na takmičenjima širom bivše Jugaslavije.
Kao student, bio je polaznik brojnih majstorskih kurseva kod uglednih pedagoga: Vladimira Leha Puhnovskog, Bogdana Dovlaša, Mogensa Elegarda, Fridriha Lipsa, Viktora Romanka i mnogih drugih.
Zaposlen je kao profesor harmonike u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“. Njegovi učenici ostvaruju zapažene rezultate na takmičenjima u disciplini harmonika, kako u zemlji tako i inostranstvu (Italija, Nemačka, Hrvatska i Škotska).
Stalni je član Orkestra harmonika AKUD-a „Sonja Marinković“.
Više puta je bio član žirija na takmičenjima u Smederevu i Lazarevcu. Bio je predavač na seminaru u Muzičkoj školi „Frederik Šopen” u poljskom gradu Sohačevu 2010. godine. Od 2007. do 2017. bio je predsednik Regionalne stručne komisije za harmoniku Vojvodine.

Više detalja: http://www.muzickaomladina.org/?event=aleksandar-sasa-petrovic-tenor-robert-papik-harmonika&event_date=2018-02-15

Aleksandar Saša Petrović, tenor & Robert Papik, harmonika - OTKAZANO
Kada? 15. februar 2018 . u 20:00 h / Gde? Gradska kuća

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani jkp novosadska toplana isključenje vode Srbija isključenja struje betanija vremenska prognoza novi sad struja novorođenčad Spens bez vode novi sad zdravlje dan državnosti horoskop bebe Vreme u Srbiji JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu Sretenje Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija bez struje servisne informacije novi sad