Pešačenjem do zdravlja

ПЕШАЧЕЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

ПОЛАЗАК: у суботу, 15.02.2020. године у 9,00 сати од окретнице градске линије аутобуса број 3 и 9 у Петроварадину.
ПОВРATAK: у суботу 15.02.2020. године у 14,10 или у 15,20 сати аутобусом број 64 из Буковца.
ПЕШАЧКА ТУРА: аутобуска окретница у Петроварадину – Везирац - планинарски дом на Стражилову - Буковац. Дужина стазе је око 12 км. Видичи на терену су Горан Зубић и планинарски водичи новосадских планинарских друштава.
ОПРЕМА: планинарска, спортска, прилагођена временским условима, планинарске ципеле, слојевито облачење, ранац, гамашне и штапови су препоручљиви, качкет, ветровка.
ХРАНА: Из ранца. Понети хране и воде према личним потребама за 6 сати боравка у природи.
ЦЕНА карте ЈГСП превоза: 110 динара на релацији Буковац – Нови Сад. Цена карте у градској зони је 65 динара.
ПРИЈАВЕ: најкасније до 13. фебруара код ЗУБИЋ ГОРАНА, четвртком на састанцима друштва, путем е-маила , и телефоном 0638250805.
НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. За евентуалне здравствене проблеме који се не пријаве водичима пре поласка на акцију, водич не сноси одговорност. Могућа је корекција плана, и тока самог извођења акције, у зависности од временских услова и непредвиђених околности.

НЕМОЈМО ИХ ЗАБОРАВИТИ. Акцију посвећујемо нашим драгим планинарима који су нас напустили а који су уткали себе у планинарски свет и са којима смо се дружили годинама . Нека им је вечна слава и хвала.

Уједно позивамо све љубитење природе да нам се прикључе у пешачењу, да заједно проведемо један леп дан у Фрушкој гори. Полазимо од окретнине у Петроварадину, поред цркве Светог Рока, па према брду Везирц где ћемо се код споменика подсетити славне Битке на Везирцу у којој је 5.августа 1716.године принц Еуген Савојски повео аустријску војску против турске војске предвођене великим везиром Дамадом Али Пашом у одлучујуој битки Аустријско-турског рата. Одатле настављамо до прелепог дома на Стражилову где ћемо направити паузу, окружени природом и цвркутом птица. Након паузе идемо према селу Буковац, уживајуће у видиковцима на Фрушку гору (брдовити Срем), на Дунав и на равну Бачку

Географију учимо ходајући. Видимо се.

ОРГАНИЗАТОР И ВОДИЧ:
ЗУБИЋ ГОРАН
Лиценцирани водич ПСС, мб182

Pešačenjem do zdravlja
Kada? 15. februar 2020 . u 09:00 h / Gde? Fruška gora

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.