Neuručena pisma

Neuručena pisma
duodrama


Virtuelna prepiska Isidore Sekulić i Albera Kamija


Autorka predstave: Dušanka Glid Stojanović
Igraju: Dušanka Glid Stojanović i Goran JevtićO predstavi:


Neuručena pisma su virtuelna prepiska između velikih pisaca 20. veka – Isidore Sekulić i Albera Kamija. Ova zamišljena prepiska govori o tome da mnoge delikatne stvari tokom života ljudi jedni drugima ne izgovore. Isidora Sekulić i Alber Kami se nikada nisu sreli, ali se njihovi veliki književni opusi i teme kojima su se bavili na čudan način prepliću i nadopunjuju, kao u nekakvoj živoj duodrami. Svako u svom stilu i rukopisu, u isto vreme i slični ali i veoma različiti, govore o velikim životnim pitanjima, na sebi svojstven duhovit, ali ponekad i bolan način.


Negujući tu fragilnu neizrečenost ostaju zapitani da li su dovoljno duboko sakrili svoju tajnu.


Kroz ovaj književni dvoboj otvara se dijalog o smrti, ljubavi, umetnosti, bolesti i politici. Ova avantura nudi mnoštvo lepote i umetničke strasti. Živeli su u dve različite zemlje, dve različite kulture: jedan nobelovac i jedna Srpkinja na svom jeziku, kao da nadopunjuju jedno drugo u zajedničkom bolu, ironiji, borbi i cinizmu.


Publika je svedok njihove intime, filozofije i verovanja.


Predstava dolazi do najtananijih delova duše gledalaca jer se svako pronalazi u ponekom njenom delu.


Do sada je igrana u Parizu, Čikagu, Njujorku, Beogradu i Bečeju, na veliku radost publike željne dubokih i tananih sadržaja koji angažuju i pamet i misao ali i srce.

Više detalja: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Neuručena pisma
Kada? 15. maj 2019 . u 20:30 h / Gde? Srpsko narodno pozorište

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje elektrovojvodina bez vode servisne informacije novi sad novosadska policija RHMZ betanija raspored sahrana novi sad gradsko groblje Spens JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje maturanti jkp novosadska toplana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane vremenska prognoza bez struje novorođenčad novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad Isključenje struje novosađani horoskop bebe servisne informacije