Neuručena pisma

Neuručena pisma
duodrama


Virtuelna prepiska Isidore Sekulić i Albera Kamija


Autorka predstave: Dušanka Glid Stojanović
Igraju: Dušanka Glid Stojanović i Goran JevtićO predstavi:


Neuručena pisma su virtuelna prepiska između velikih pisaca 20. veka – Isidore Sekulić i Albera Kamija. Ova zamišljena prepiska govori o tome da mnoge delikatne stvari tokom života ljudi jedni drugima ne izgovore. Isidora Sekulić i Alber Kami se nikada nisu sreli, ali se njihovi veliki književni opusi i teme kojima su se bavili na čudan način prepliću i nadopunjuju, kao u nekakvoj živoj duodrami. Svako u svom stilu i rukopisu, u isto vreme i slični ali i veoma različiti, govore o velikim životnim pitanjima, na sebi svojstven duhovit, ali ponekad i bolan način.


Negujući tu fragilnu neizrečenost ostaju zapitani da li su dovoljno duboko sakrili svoju tajnu.


Kroz ovaj književni dvoboj otvara se dijalog o smrti, ljubavi, umetnosti, bolesti i politici. Ova avantura nudi mnoštvo lepote i umetničke strasti. Živeli su u dve različite zemlje, dve različite kulture: jedan nobelovac i jedna Srpkinja na svom jeziku, kao da nadopunjuju jedno drugo u zajedničkom bolu, ironiji, borbi i cinizmu.


Publika je svedok njihove intime, filozofije i verovanja.


Predstava dolazi do najtananijih delova duše gledalaca jer se svako pronalazi u ponekom njenom delu.


Do sada je igrana u Parizu, Čikagu, Njujorku, Beogradu i Bečeju, na veliku radost publike željne dubokih i tananih sadržaja koji angažuju i pamet i misao ali i srce.

Više detalja: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Neuručena pisma
Kada? 15. maj 2019 . u 20:30 h / Gde? Srpsko narodno pozorište

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 6 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Spens novosadsko porodilište novorođenčad bez vode štrand servisne informacije novi sad isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad sahrane vremenska prognoza groblje opens 2019 servisne informacije bez struje raspored sahrana novi sad radosne vesti betanija bebe JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje havarija na vodovodu almaško groblje elektrovojvodina lisje gradsko groblje hrana opens distrikt Elektrodistribucija Novi Sad OK Vojvodina