Cacao & Sound Journey ::: Full Moon Special

Kakao / Cocoa (lat. Theobroma cacao) – u prevodu hrana Bogova - biljka je iz porodice kafe. U kulturi Mesoameričkih i južnoameričih Indijanaca, smatran lekovitim i božanskim eliksirom. U svom sastavu ima Anandamin, koji ime dobio ime od sanskrit reci Ananda koji znaci Duhovno blazenstvo. On pomaže seratoninu kao neurotransmitoru a to dovodi do lučenja dopamina i okcitoze.

Sam duh Kakao biljke nije agresivan i blag je. Energija ove medicine umirujuća je i opustajuca, otvara nas ka sebi samima. Dolazi do našeg srca i otvara ga kao latice lotusa dozvoljavajuci nam da osvestimo i osetimo naša osećanja. Tradicija korišćenja kakao biljke za ceremonije dolazi od Asteka i oni ga zovu Krv srca džungle. Tradicija se prenosi preko Čokoladerosa i ima ih najviše u okolini Cusca odakle Ivan i donosi praksu. Kakao nam drži prostor da udjemo u proces sa emocijama onoliko koliko se mi sami otvorimo prema sebi.

Sinergija kakao medicine i zvučnog putovanja predivan je način da se opustimo, utišamo um, uđemo u sebe i povežemo se sa svojim srcem. Vibracija zvuka vodiće nas ka unutrašnjem vođstvu, na putu koji je u skladu sa srcem – u skladu sa najvišim dobrom.
U fazi punog Meseca, energije su moćne i intenzivne. Ovo je savršeno vreme za otpuštanje onoga što nam ne služi, odvajanje od starog, kako bi nova, sveža energija uplivala, uz vođenu meditaciju, kakao medicinu i lekovite vibracije zvuka i aroma.

Kroz proces vas vode Ivan Nikitović i Milana Veselinović, glasom, zvucima tibetanskih cinija, nežnim melodijama frule i drugih akustičnih instrumenata.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/3005713846319508/

Cacao & Sound Journey ::: Full Moon Special
Kada? 15. septembar 2019 . u 18:00 h / Gde? Novi Sad

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

servisne informacije Isključenje struje betanija jkp lisje novosadska policija izmena režima saobraćaja elektrovojvodina raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija bez vode protest taksista klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad bebe Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje Aleksandar Vučić novorođenčad RHMZ bez struje 27. novosadski maraton sahrane novi sad jkp novosadska toplana novosađani isključenje vode matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad KCV