Cacao & Sound Journey ::: Full Moon Special

Kakao / Cocoa (lat. Theobroma cacao) – u prevodu hrana Bogova - biljka je iz porodice kafe. U kulturi Mesoameričkih i južnoameričih Indijanaca, smatran lekovitim i božanskim eliksirom. U svom sastavu ima Anandamin, koji ime dobio ime od sanskrit reci Ananda koji znaci Duhovno blazenstvo. On pomaže seratoninu kao neurotransmitoru a to dovodi do lučenja dopamina i okcitoze.

Sam duh Kakao biljke nije agresivan i blag je. Energija ove medicine umirujuća je i opustajuca, otvara nas ka sebi samima. Dolazi do našeg srca i otvara ga kao latice lotusa dozvoljavajuci nam da osvestimo i osetimo naša osećanja. Tradicija korišćenja kakao biljke za ceremonije dolazi od Asteka i oni ga zovu Krv srca džungle. Tradicija se prenosi preko Čokoladerosa i ima ih najviše u okolini Cusca odakle Ivan i donosi praksu. Kakao nam drži prostor da udjemo u proces sa emocijama onoliko koliko se mi sami otvorimo prema sebi.

Sinergija kakao medicine i zvučnog putovanja predivan je način da se opustimo, utišamo um, uđemo u sebe i povežemo se sa svojim srcem. Vibracija zvuka vodiće nas ka unutrašnjem vođstvu, na putu koji je u skladu sa srcem – u skladu sa najvišim dobrom.
U fazi punog Meseca, energije su moćne i intenzivne. Ovo je savršeno vreme za otpuštanje onoga što nam ne služi, odvajanje od starog, kako bi nova, sveža energija uplivala, uz vođenu meditaciju, kakao medicinu i lekovite vibracije zvuka i aroma.

Kroz proces vas vode Ivan Nikitović i Milana Veselinović, glasom, zvucima tibetanskih cinija, nežnim melodijama frule i drugih akustičnih instrumenata.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/3005713846319508/

Cacao & Sound Journey ::: Full Moon Special
Kada? 15. septembar 2019 . u 18:00 h / Gde? Novi Sad

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.