Ana Bursać, klavir

Promotivni sadržaji festivala Nomusa 2018
Podijum mladih


Program:
Domenico Scarlatti: Sonata u f-molu, K481
Johannes Brahms: Klavirski komadi op. 76
***
Enrique Granados: Španska igra op.37, br. 9, Mazurka
Robert Schumann: Bečki karneval op.26


*ulaz je SLOBODAN


ANA BURSAĆ, klavir
Ana Bursać počinje da svira klavir sa šest godina. Od najmlađeg uzrasta učestvuje na festivalima i takmičenjima domaćeg i međunarodnog karaktera. Na njima osvaja brojne nagrade, od kojih se izdvajaju I nagrada i specijalna nagrada na 12. Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu, I nagrada na 5. Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, I nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu, kao i III nagrada na Međunarodnom takmičenju „Flame“ u Parizu. Ana je s 11 godina prvi put nastupala sa orkestrom.
Na Beogradskom prolećnom pijanističkom festivalu 2009. godine održala je recital s pijanistkinjom Čincijom Bartoli (Cinzia Bartolli) iz Italije. Svirala je na otvaranju Svetske pijanističke konferenciju 2009. i 2013. god. Na kursu „Musica Ricercata“ 2013. osvojila je titulu najboljeg učesnika. Iste godine pozvana je da nastupi s najperspektivnijim mladim muzičarima na Prvom festivalu ruske klasične muzike „Boljšoj“ u Kustendorfu, dok je naredne 2014. održala recital na Šestoj svetskoj pijanističkoj konferenciji.
U Velikoj Britaniji nastupa u prestižnim koncertnim dvoranama: „Steinway Hall“, „Amarilis Fleming“, dvorcu „Ashby“, crkvama Svete Trojice u Stratfordu na Avonu, Svetog Stefana u Londonu, Svete Marije, Ruskom kulturnom centru u Londonu Centru „Claremont“, Austrijskom kulturnom forumu u Londonu, biblioteci Londonske ekonomske škole koja nosi ime Šarlote Šo (žene Bernarda Šoa) itd.
Pored uspešne solo karijere, Ana je osnovala duo „Astra“ s violinistkinjom Emom Aricom (Emma Arizza), s kojom redovno nastupa u Velikoj Britaniji. Duo „Astra“ je nastupao u Italiji (Milano, Komo), u dvoranama „ Carducci“ i „Magazzino Musica“. U čuvenoj Vili d’ Este na jezeru Komo ove dve umetnice su održale veoma uspešan koncert u sklopu prošlogodišnjeg festivala „Arte e Musica sul Lario“, na kojem nastupaju najprestižniji muzičari današnjice, poput Andraša Šifa, Ive Pogorelića, Grigorija Sokolova, Džošue Bela.
Usavršavala se kod renomiranih pijanista i pedagoga kao što su Žak Ruvije, Fredi Kempf, Ijan Džouns, Dejvid Vestfol, Juval Admoni, Rita Kinka, Dorijan Leljak, Peter Jablonski. U julu 2016. godine primljena je kao aktivni učesnik na prestižnu Letnju akademiju „Mozarteum“ (Salzburg), u klasu profesora Žaka Ruvijea.
Trenutno je na trećoj godini osnovnih studija na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu, u klasi čuvene profesorke Dine Parahine. Stipendista je Fondacije „Steinway“ i porodice ser Sajmona i ledi Virdzinije Robertson.

Ana Bursać, klavir
Kada? 16. april 2018 . u 20:00 h / Gde? Gradska kuća

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Republički hidrometeorološki zavod bez struje četnici servisne informacije novi sad jkp lisje isključenja struje novosađani raspored sahrana novi sad betanija Vreme u Novom Sadu isključenje vode novosadsko porodilište jkp čistoća bez grejanja jkp novosadska toplana sahrane bebe JKP Vodovod i kanalizacija telep Draža Mihailović JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza novorođenčad Petrovaradin klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina novi sad bez vode Branka Bežanov Isključenje struje