Izložba „Ab intestato“ autora Lazara Rodića

Izložba „Ab intestato“ autora Lazara Rodića biće svečano otvorena u utorak 16. aprila u 19 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Izložbu možete pogledati do 05. maja.


 


AB INTESTATO (lat. bez testamenta) kao koncept je primarni fokus rada, zasnovan je na istraživanju istorije moje porodice kao i na sjećanje iz ranog djetinjstva. Porodica je centar interesovanja za moje radove, a umjetnost sredstvo pomoću kojeg u obliku slika, ready-made, performansa i sličnih vrsta medija reflektujem svoj stav ili odnos prema porodici. Sljedeći radovi izravno pokazuju svoju vizuelnu i konceptualnu strukturu. Suština koncepta je u intimizmu, određenim situacijama, porodici i suštinskim odnosima. Svaka slika se zasniva na konceptu slikarstva, prikazivanja, vizuelnog jezika, pikturalnosti, vizuelne naracije i slikovnih simbola. Koncept slikarstva postavljen je u središte.“ (autor)


Odnosi porodične intime u radu se povezuju sa univerzalnim i opštim uslovima postojanja u vremenu. Rad postavlja suštinska pitanja o egzistenciji umetnika i aktuelnom socijalnom odnosu u modernom društvu. Egzistencijalizam je filozofski smer koji u središte stavlja promišljanje, raspravu i prikazivanje smisla ljudskog postojanja. Egzistencijalistička filozofija tvrdi da postojanje i život čoveka (njegova egzistencija) prethode njegovoj biti. Antropološkom umetnošću nazivaju se metajezička istraživanja aktuelnih socijalnih kulturoloških odnosa, situacija i zajednica u modernim društvima, odnosno, bavljenje socijalnim statusom subjektivnosti i objektivnosti modernog čoveka.


 

Više detalja: https://www.kcns.org.rs/najave/izlozba-ab-intestato-autora-lazara-rodica-od-16-aprila-u-klubu-tribina-mladih/

Izložba „Ab intestato“ autora Lazara Rodića
Kada? 16. april 2019 . u 19:00 h / Gde? Kulturni centar Novog Sada

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Isključenje struje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode gradsko groblje novosadsko porodilište jkp lisje novi sad sremski karlovci vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad Spens RHMZ Hitna pomoć bez vode Petrovaradin novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad novosađani elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Novo naselje betanija sahrane bebe