Miloš Zubac i Milan Korać + Šinobusi @BulevarBooks

Miloš Zubac i Milan Korać predstaviće koncertno njihov zajednički album Serbia, u utorak 16. aprila, u knjižari Bulevar Books, s početkom od 20 časova.

Ovaj album društveno angažovanih stihova, na kojem se pored Miloševih i Milanovih tekstova nalaze i stihovi klasika srpske književnosti – Vladislava Petkovića Disa, Milutina Bojića, Miloša Crnjanskog, Milovana Danojlića i Pera Zubca – objavljen je na Dan državnosti, 15. februara, a potpisuje ga izdavač Rock Svirke Records.

Album je pobrao izuzetne utiske i komentare, a promotivni singl 'Svedok da sam znao' nedeljama se nalazi na prvom mestu objedinjene top liste Radio Beograda 202. Muzički bloger iz Osijeka Mirsad Mujkanović Hadžo napisao je za tu pesmu: Stih ‒ Kad pomislimo da smo se spasli, zaskočiše nas nedorasli ‒ bolje opisuje život na Balkanu danas od tomova knjiga i enciklopedija.

Srđan Strajnić, muzički kolumnista iz Beograda, napisao je: Serbia je Milošev i Milanov patriotski album, ali ne onaj koji nekritički hvali i uzdiže svoj narod, već sasvim suprotno – onaj koji ukazuje na njegove poroke, mane i nesavršenosti pokušavajući time da ga popravi.

Rale Damjanović, legenda srpskog i jugoslovenskog pesničkog govorništva, video je album Serbia kao estetsko-egzistencijalnu subverziju prvog reda.

Nemanja Nešić, srpski kantautor, zabeležio je o albumu: Živimo u teškim vremenima i neka ovaj album angažovanih stihova, kako ga nazivaju Miloš i Milan, bude i opomena svima, a posebno generacijama koje dolaze.

Na koncertnoj promociji, uz Miloša i Milana, nastupiće članovi novosadskog sastava Šinobusi, koji su učestvovali u snimanju albuma. Ulaznice za koncert koštaju 400 dinara, a prodavaće se u knjižari Bulevar Books na dan promocije. Elektronsko izdanje nalazi se na svim digitalnim platformama, kao i na bandcamp stranici izdavača: https://rocksvirkerecords.bandcamp.com/album/serbia

Štampano izdanje albuma pojaviće se uskoro.

Sa Milošem i Milanom nastavljamo koncept intimnih muzičkih performansa nazvanih 'Svirka u knjižari' u kojima objedinjujemo dva najvitalnija medija: muziku i knjige, koji se prožimaju i spajaju u neposredan, jedinstven i magnetičan doživljaj.

Svirka je u utork, 16. aprila, u 20:00h., a po knjigu, na kafu, vino ili pivo možete već danas :)

Ulaz na koncert je 400 dinara, kao podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni!

Vidimo se :)

Više detalja: https://www.facebook.com/events/2380114258890643/

Miloš Zubac i Milan Korać + Šinobusi @BulevarBooks
Kada? 16. april 2019 . u 20:00 h / Gde? BulevarBooks IC Bulevar knjižara

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište betanija bebe novosađani elektrovojvodina Petrovaradin isključenje vode bez vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje sahrane vremenska prognoza isključenja struje novorođenčad vremenska prognoza novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ Vreme u Novom Sadu Novo naselje Hitna pomoć gradsko groblje sremski karlovci novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad Spens jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad