Miloš Zubac i Milan Korać + Šinobusi @BulevarBooks

Miloš Zubac i Milan Korać predstaviće koncertno njihov zajednički album Serbia, u utorak 16. aprila, u knjižari Bulevar Books, s početkom od 20 časova.

Ovaj album društveno angažovanih stihova, na kojem se pored Miloševih i Milanovih tekstova nalaze i stihovi klasika srpske književnosti – Vladislava Petkovića Disa, Milutina Bojića, Miloša Crnjanskog, Milovana Danojlića i Pera Zubca – objavljen je na Dan državnosti, 15. februara, a potpisuje ga izdavač Rock Svirke Records.

Album je pobrao izuzetne utiske i komentare, a promotivni singl 'Svedok da sam znao' nedeljama se nalazi na prvom mestu objedinjene top liste Radio Beograda 202. Muzički bloger iz Osijeka Mirsad Mujkanović Hadžo napisao je za tu pesmu: Stih ‒ Kad pomislimo da smo se spasli, zaskočiše nas nedorasli ‒ bolje opisuje život na Balkanu danas od tomova knjiga i enciklopedija.

Srđan Strajnić, muzički kolumnista iz Beograda, napisao je: Serbia je Milošev i Milanov patriotski album, ali ne onaj koji nekritički hvali i uzdiže svoj narod, već sasvim suprotno – onaj koji ukazuje na njegove poroke, mane i nesavršenosti pokušavajući time da ga popravi.

Rale Damjanović, legenda srpskog i jugoslovenskog pesničkog govorništva, video je album Serbia kao estetsko-egzistencijalnu subverziju prvog reda.

Nemanja Nešić, srpski kantautor, zabeležio je o albumu: Živimo u teškim vremenima i neka ovaj album angažovanih stihova, kako ga nazivaju Miloš i Milan, bude i opomena svima, a posebno generacijama koje dolaze.

Na koncertnoj promociji, uz Miloša i Milana, nastupiće članovi novosadskog sastava Šinobusi, koji su učestvovali u snimanju albuma. Ulaznice za koncert koštaju 400 dinara, a prodavaće se u knjižari Bulevar Books na dan promocije. Elektronsko izdanje nalazi se na svim digitalnim platformama, kao i na bandcamp stranici izdavača: https://rocksvirkerecords.bandcamp.com/album/serbia

Štampano izdanje albuma pojaviće se uskoro.

Sa Milošem i Milanom nastavljamo koncept intimnih muzičkih performansa nazvanih 'Svirka u knjižari' u kojima objedinjujemo dva najvitalnija medija: muziku i knjige, koji se prožimaju i spajaju u neposredan, jedinstven i magnetičan doživljaj.

Svirka je u utork, 16. aprila, u 20:00h., a po knjigu, na kafu, vino ili pivo možete već danas :)

Ulaz na koncert je 400 dinara, kao podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni!

Vidimo se :)

Više detalja: https://www.facebook.com/events/2380114258890643/

Miloš Zubac i Milan Korać + Šinobusi @BulevarBooks
Kada? 16. april 2019 . u 20:00 h / Gde? BulevarBooks IC Bulevar knjižara

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje isključenje vode isključenja struje bez vode sahrana novosadsko porodilište sremski karlovci novosađani Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje horoskop matičar novi sad elektrovojvodina betanija servisne informacije servisne informacije novi sad Isključenje struje Vreme u Novom Sadu horoskopski znaci novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod sahrane bebe raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević