"Acis i Galeta" Georga Fridriha Hendla

Slavno delo velikog baroknog kompozitora Georga Fridriha Hendla "Acis i Galeta" u produkciji Nove beogradske opere biće izvedeno 16. februara u novosadskoj Sinagogi


Operski solisti iz Švedske, Danske, Portugala i Austrije, specijalizovani za izvođenje barokne muzike, kao i instrumentalisti ansambla "New Trinity Baroque" na istorijskim instrumentima, a pod umetničkim vođstvom maestra Predraga Goste i kontraalta Marijane Mijanović, koja je za ovu priliku radila režiju, izvešće ovu operu u svojoj prvobitnoj verziji koja potiče iz 1718. godine.


Umetnici će na taj način obeležiti 200. godišnjicu od premijere ovog dela u baštama raskošne rezidencije engleskog vojvode od Čandosa u Kenonsu.


Hendl je tada radio u službi ovog vojvode, koji je i sam svirao flautu i imao na raspolaganju privatni orkestar.

"Acis i Galeta" Georga Fridriha Hendla
Kada? 16. februar 2019 . u 20:00 h / Gde? Sinagoga

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana dan državnosti betanija elektrovojvodina bez struje novi sad bebe Spens Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje Sretenje vremenska prognoza novi sad dan zaljubljenih Srbija Republički hidrometeorološki zavod bez vode Vreme u Srbiji NURDOR novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu matičar servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad novosađani vremenska prognoza isključenje vode Rumenka JGSP "Novi Sad"