MačFest 2019

MačFest - Prvi srednjovekovni festival u Kulturnoj Stanici Eđšeg.
Budite deo magije srednjeg veka!


Za sve zainteresovane, na festivalu će se održati turnir u tradicionalnom sterličarstvu. Svi su dobrodošli, ko ima svoju opremu dobrodošao je da je ponese, a ko nema biće mu obezbeđena.
Samo drveni lukovi dolaze u obzir


Osim što ćete moći da vidite razne zanatlije, neke sa izloženom robom, a neke na delu kako stvaraju viteške oklope, moći ćete da čujete tradicionalne muzičare kako upotpunjuju atmosferu koja će vas držati sve vreme dok ste unutar našeg festivala. Da ne bi sve ostalo samo na posmatranju, svako od vas će imati priliku 
da se oproba u tradicionalnom streličarstvu, i da posle učestvuje u streličarskom turniru, a najbolje očekuju nagrade. 
A za one mlađe od 13 godina, tu je i radionica #DizajnirajSvojŠtit gde će moći da osvoje štit koji će biti oslikan po pobedničkom dizajnu.


Ovaj festival dovodi i raznovrsne predavače, iskusne profesore, koji će, na jedinstven način približiti neke vremenski udaljene teme, kako sa istorijskog, tako i sa književnog aspekta. 
Ono što izaziva verovatno najveću pažnju jesu i same borbe vitezova koje ćete moći da vidite, a dok vitezovi budu odmarali između rundi, naši dragi plesači će otplesati čak 4 plesne koreografije..


Najbolje smo ostavili za kraj - vatreni performans koji će Vas ostaviti bez daha!


Da posetioci ne budu ni gladni ni žedni, pobrinuće se pivara „Zbir" i „Mister Monster", restoran brze hrane!

Više detalja: https://www.facebook.com/events/357546228248022/

MačFest 2019 MačFest 2019
Kada? 17. avgust 2019 . u 10:00 h / Gde? Eđšeg - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
1

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

horoskop matičar novi sad sahrane novi sad bebe horoskopski znaci astrologija servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja Ledena Šuma gradonačelnik Miloš Vučević bez struje Isključenje struje bez vode elektrovojvodina jkp lisje isključenje vode novosadsko porodilište štrajk poštara klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop pošte srbije zodijak servisne informacije novi sad novorođenčad raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad betanija vremenska prognoza