TRIBINA "ŽIVOT POD OPSADOM"

Nakon pet uspešnih odbrana od iseljenja, porodica Ninić je odlučila da otvori vrata svog doma za razgovor sa zainteresovanim građanima.

Porodica i Združena akcija "Krov nad glavom" vas pozivaju na tribinu "ŽIVOT POD OPSADOM", na kojoj će iskustva podeliti ljudi koji se bore da sačuvaju i vrate svoje domove, kao i aktivisti koji im u tim naporima pomažu. Razgovor će se održati u subotu, 17. avgusta, u 19 časova, u stanu porodice Ninić, u Ulici Modene 1 (Tanurdžićeva palata, treći sprat).

Govore: Slobodanka Ninić, Verica Vajdić, Nemanja Pantović.

Od 2017. godine Združena akcija „Krov nad glavom“ organizuje solidarne akcije odbrane stanova i kuća koji su predmet izvršenja, odnosno prinudne prodaje i oduzimanja domova od strane privatnih preduzetnika - takozvanih "javnih izvršitelja". Tokom odbrana domova, solidarni građani i komšije su zajedno sa porodicama koje brane, uspevali da odole sili policije, pri čemu su često bili izloženi privođenju, novčanim i krivičnim kaznama. Međutim, to je mala cena naspram one koju plaćaju samohrane majke, deca, radnici, izbeglice, penzioneri i svi oni čiji su domovi nepravedno oduzeti, a zatim na prevaru i prodati. Život pod opsadom im je oduzeo sve i doneo neprospavane noći, trajno narušeno zdravlje zbog stresa, bespomoćnost zbog nemogućnosti da se namire osnovne životne potrebe poput hrane, lekova i ogreva... Bilans njihove patnje se ne može izraziti brojkama. Ipak, njihova nesreća predstavlja osnov tuđeg profita.


Pridružite se tribini, uključite se u borbu za krov nad glavom!

Niko bez doma!

Više detalja: https://www.facebook.com/events/2323312821056185/

TRIBINA "ŽIVOT POD OPSADOM"
Kada? 17. avgust 2019 . u 19:00 h / Gde? Novi Sad

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.