Kolja

"Sviraćemo u Novom Sadu svaki mesec, to nam je u planu", reče Kolja na decembarskom koncertu u legendarnom Studiju M. Stoga, (uz malu januarsku pauzu), nakon rasprodatog koncerta u februaru, sledi 17. marta (20:00) treći novosadski koncert na kome Kolja promoviše album "4 Prsta" u Studiju M.


Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je letos novi album "4 Prsta" (izdavač Long Play), pozamašnu zbirku od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija.


"Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album... Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to", ističe Kolja.


Album "4 Prsta", očekivano, donosi sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su "Starost neće nikoga da čeka", "Došla si kasno" ili "Slika pokojnog druga", ali zatim zna da poleti u soul-pop "Nema me bez nje" ili uspori sa laganom "Uzmi ovu pesmu" i reflektivnom "Život je san", čak skrene u pevanje na engleskom u "Land of Hope" ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala. Na novom albumu Kolja iznenađuje komponovanjem muzike na stihove velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904).


U Koljinom bendu su uz gitaristu Voju Aralicu i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.


Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima "Mama, nemoj plakati" (2001), "Kolja" (2009). i "Grobovlasnici" (2013).


 

Kolja
Kada? 17. mart 2019 . u 20:00 h / Gde? Studio M

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

bez vode maturanti Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani novosadsko porodilište vremenska prognoza raspored sahrana novi sad sahrane servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu betanija elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza novi sad poplave Isključenje struje Spens novorođenčad gradsko groblje novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje isključenje vode bebe isključenja struje RHMZ horoskop servisne informacije