Izložba "krzNO"

Samostalna izložba fotografija Marije Erdelji pod nazivom "krzNO".


U četvrtak, 17. septembra, u 20 sati u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, otvara se izložba pod nazivom Krzno, autorke Marije Erdelji.


Akt je estetski prikaz nagog ljudskog tela, koji može biti prikazan kroz različite umetničke medije: crtež, sliku, skulpturu i fotografiju. U istraživačko konceptualnom radu autorke Marije Erdelji predstavljena je kompozicija velikih razmera, sa ciljem koji je usmeren čistim likovnim vrednostima. Tema rada nije uobičajena, navodi čoveka na razmišljanje i prikazuje realnost savremenog društva. Dramatika radova postignuta je majstorskom upotrebom svetlosti i senke uz snažnu gestikulaciju tela modela. Rezultat izaziva snažan subjektivan utisak i podstiče na istraživanje unutrašnjeg duhovnog stanja, koje dovodi do drame ljudske figure. Rad skreće pažnju na važnost očuvanja ekosistema i zaštitu životinjskih vrsta koje izumiru ili su ugrožene, a deo su krznenih ukrasa. Rad nas takođe navodi da prihvatimo da smo deo prirode, da od nje zavisimo i da svi njeni stanovnici imaju jednaka prava na život, da svi kao i ljudi osećaju bol, patnju, ljubav, radost... Doživljaj ovog rada ne treba da bude isključivo subjektivan doživljaj samog autora, već treba da probudi ličnu emociju i empatiju kod publike.

Više detalja: http://www.muzejvojvodine.org.rs/index.php/izlozbe/3374-izlozba-fotografija-krzno?fbclid=IwAR3jnsKOn8QitY5VDw0YzEMqzfcCrYyQ4y3gVJxzxrAmcv4iXweR6JaNChQ

Izložba "krzNO"
Kada? 17. septembar 2020 . u 20:00 h / Gde? Muzej Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
3
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.