Projekcija filma ''Molière'' u Francuskom institutu

U okviru izložbe ''Le Grand Mix Molière'', Francuski institut vas poziva na projekciju filma ''Molijer'', koji sa puno humora i mašte ''rekonstruiše'' jednu prazninu u biografiji ovog umetnika, pokušavajući da nađe izvor Molijerove nepresušne inspiracije.

Ulaz slobodan, titlovi na srpsko-hrvatskom jeziku.

MOLIJER ( (FRA, 2007, 120')
Režija: Loren Tirar
Uloge: Romen Diris, Fabris Lukini, Laura Morante

U svojoj dvadesetdrugoj godini, Molijer se suočava sa brojnim problemima dok pokušava da održi u životu svoju pozorišnu trupu. Počinje da se zadužuje, kako bi mogao da postavi nove komade, a poverioci ga neumorno progone. Kako novca za vraćanje duga nema, sled događaja postaje neumitan: Molijera bacaju u zatvor. Po izlasku iz zatvora, on nestaje na nekoliko meseci i nijedan biograf ne ume reći šta se dešavalo tokom tog misterioznog perioda. A za mladog glumca, to je početak velike avanture koja će mu otvoriti oči i učiniti da sagleda život na nov način. Kroz smehotresne, neočekivane dogodovštine, Molijer prolazi sopstvenu inicijaciju i doživljava iskustvo koji nikada neće zaboraviti, zahvaljujući kojem će postati genijalni stvaralac kakvog poznajemo.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/439365016810564/

Projekcija filma ''Molière'' u Francuskom institutu
Kada? 18. april 2019 . u 19:30 h / Gde? Francuski institut u Srbiji – Ogranak u Novom Sadu

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

betanija bez vode sremski karlovci gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija gradsko groblje Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina Isključenje struje vremenska prognoza novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad bez struje servisne informacije isključenje vode horoskop matičar novi sad servisne informacije novi sad sahrana horoskopski znaci jkp lisje novosadsko porodilište novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe raspored sahrana novi sad sahrane Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje