Koncert hora Khorikos iz Njujorka u Novom Sadu

Pozivamo vas na koncert hora KHORIKOS iz Njujorka u Novom Sadu. Koncert je u okviru platforme "Kaleidoskop kulture" u Kulturnoj stanici Svilara.
Ansambl je je, kako sami kažu “passion project” (niko od članova, niti dirigent ne zarađuje novac na tome), grupa koja sa strašću i posvećenošću pristupa zajedničkoj misiji i to rade na zadivljujući način.

https://www.khorikos.com/
KHORIKOS prezentuje osvežavajuće interpretacije rane vokalne muzike kao i inovativnu novu muziku najdinamičnijih kompozitora današnjice. Od svog osnivanja, 2005, ansambl je stvorio reputaciju zadivljujućih nastupa na prestižnim događajima u Njujorku i širom sveta. KHORIKOS traga za načinom da utka muzičke jezike i teme koje se protežu kroz vekove i da donese umetnički nivo i izražajni fokus bez presedana.
Stavljajući na prvo mesto intonaciju, jedinstven zvuk i izražajnu dinamiku, otkrivaju svu moć komunikacije ljudskog glasa i stvaraju muziku koja rezonuje sa bilo kojom publikom. Kroz svoje emocionalno bogate interpretacije, cilj im je da približe svoj repertoar svima i učine ga dostupnim.
KHORIKOS ima sedište u gradu Njujorku, gde su nastupali u Karnegi Holu, Dimmena centru za klasičnu muziku, Merkin Holu, Linkoln Centru i drugim prestižnim mestima.
Sarađivali su sa Piffarom, The Renaissance Band, sa dobitnikom Grammy i Emmy nagrade, Danom Dzula, The Marion Consort iz Čikaga i drugima. Van Njujorka, nastupali su na Festivalu rane muzike u Bostonu, kao i na koncertima preko celog severoistoka i srednjeg zapada SAD-a, i na dvema uspešnim koncertnim turnejama u Češkoj.
Dirigent hora je Alec Galambos.

Alec Galambos, glavni dirigent, je dirigent, kompozitor i pevač sa bazom u Njujorku. Nakon odrastanja na stalnoj klavirsko – horskoj dijeti, studirao je kompoziciju na Emory univerzitetu i preselio se u Njujork da bi dobio zvanje Master muzike u kompoziciji i filmskoj muzici na Univerzitetu grada Njujorka . Od tada je Alec snimao filmsku muziku i muziku za nezavisne produkcije, dokumentarce i kratke filmove i učestvovao je u dizajniranju zvuka za reklamne kampanje širom SAD i video igre. Njegova strast ka vokalnoj muzici odvela ga je ka stvaranju originalne muzike za KHORIKOS i Greenwich Village Chamber Singers, kao i preko sto vokalnih aranžmana za ansamble širom SAD. Njegova muzika je nekako dospela i na Festival filmske muzike u Hrvatskoj, u Karnegi Hol, na Galapagos Art Space i na bejzbol igralište gde ju je dirigovao maestro Itzhak Perlman.
Od kad je preuzeo ulogu glavnog dirigenta KHORIKOS-a, 2016, Alec je hor vodio na nastupe po severoistoku i srednjem zapadu SAD-a, uključujući saradnju sa čikaškim The Marion Consort, nastupe na Festivalu rane muzike u Gothamu, na Koncertnoj seriji festivala rane muzike u Bostonu i na trećem KHORIKOS-ovom ORTUS Međunarodnom takmičenju nove muzike. U saradnji sa inženjerom zvuka Kile Smith i kompozitorom Dan Dzula, Alec je uneo svoju posvećenost inovativnim medijima u KHORIKOS, sa projektom Vespers 360, njihovim prvim prostorno – muzičkim projektom.

Na programu koncerta su dela kompozitora: Bourbon, Bamford, Corigliano, Fine, Josquin, Mokranjac, Orban, Part, Poulenc, Seppar, Smith, Tallis, Tavener, Zucker.
Turneju hora KHORIKOS u Srbiji podržala je Ambasada SAD u Beogradu sa 12.000 dolara. Ostale troškove snose sami članovi.

(Neke izjave kritičara u medijima).
"I got goosebumps, and I don't think I was the only one. It was very magical, powerful."
Gisele Regatao, TheGreeneSpace WNYC/WQXR/NationalPublicRadio

"It's an absolutely beautiful, angelic sound."
Monica Ellis - Bassoonist, The Imani Winds

"Other-worldy, spiritual. Very beautiful and very delicate."
Panelist @TheGreeneSpace WNYC/WQXR/NationalPublicRadio

"[B]eautifully rendered"
The Washington Post

"[T]ruly a cut above... stunning from start to finish."
New York Concert Review

KHORIKOS is one of New York City's most distinguished vocal ensembles. We present unique programming that puts invigorating interpretations of early vocal music in conversation with works by today’s most dynamic composers. We seek to weave together musical languages and themes that span centuries, and to deliver an unprecedented level of artistry and expressive focus.
KHORIKOS offers a fresh take on an age-old art form.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/497834197440292/

Koncert hora Khorikos iz Njujorka u Novom Sadu
Kada? 18. septembar 2019 . u 19:30 h / Gde? Svilara - kulturna stanica

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 6 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.