Sofa / Dan drugi@BulevarBooks

Bulevar Books vas poziva na dvodnevni književni festival 'Sofa', kojim želimo da vas upoznamo sa savremenim poetskim i proznim stvaralaštvom u regionu. Festival je zamišljen kao književno-muzički spektakl koji treba da okupi mnoge sjajne umetnike reči na jednom mestu - na ulici, ispred knjižare Bulevar Books.

Prvo veče festivala, kroz čitanje i razgovor predstaviće nam se pesnici: Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš, Boris Mladenović.

Drugo veče očekuje nas druženje sa sa proznim piscima: Jelenom Lengold, Vladimirom Tabaševićem i Slobodanom Tišmom.

Kao lokalna podrška učestvovaće: Maja Solar, Jelena Anđelovska, Siniša Tucić, Branislav Živanović.

Ognjenka Lakićević, pesnikinja, osnivač i član alternativnog rok sastava 'Autopark, neumorni borac protiv nepravdi ovog sveta. Do sada je objavila: 'Ispod stepeništa' (Mali Nemo, 2002.), 'Ulubljenja' (onlajn izdanje, 2007.), 'Troje'
(Samizdat, 2016. – grupa autora), 'Ljubavna pisma Guglu' (Književna radionica Rašić, 2017.).

Marko Tomaš, jedan je od najpriznatijih regionalnih pesnika mlađe generacije. Do sada je objavio više zbirki poezije, a pesme su mu prevođene na italijanski, poljski, nemački i engleski jezik. Pored poezije, Tomaš je i autor kratkih priča, a radi i kao novinar. Poslednja u nizu zbirki pesama 'Trideset deveti maj' objavljena u izdanju LOM-a, o kojoj će, između ostalog biti reči na festivalu.

Boris Mladenović, jedna od ključnih figura muzičke subkulture kod nas, član benda 'Jarboli', ove godine je objavio zbirku pesama 'Smešna muka'. Sve pesme u zbirci napisane su za pevanje, tako da ćete na kraju prvog dana festivala biti u prilici da prisustvujete 'davanju života' stihovima iz zbirke - solo svirkom.

Maja Solar je doktorirala filozofiju. Bavi se političkom teorijom, prevodi sa engleskog i francuskog, piše poeziju i prozu. Objavila je tri zbirke poezije: Makulalalalatura, za koju je dobila Brankovu nagradu, knjigu poezije na mađarskom jeziku, Jellemzõ, hogy nem természetes (Naravno da nije prirodno) i zbirku “Bez začina”. 

Jelena Anđelovska, dipl. dramaturškinja, autorka zbirke poezije “Domovina, bes mašina”, (Akademija Schloss Solitude, Štutgart), zbirke '09:99 ujutru' i jedna od urednica tematske antologije „OVO NIJE DOM – pesnikinje o migraciji“. Pesme su joj prevedene na engleski, italijanski i mađarski jezik.

Siniša Tucić, piše poeziju i prozu, a poznat i po društvenom aktivizmu. Objavio četiri zbirke poezije: 'Betonska koma', 'Krvava sisa', 'Nove domovine' i 'Metak'. Jedan je od priređivača zbornika nove novosadske poezije 'Nešto je u igri', a i selektor filmskog festivala 'Uhvati film'.

Branislav Živanović, osnovne i master studije završio je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Piše poeziju, esej i književnu kritiku. Objavio je dve knjige poezije: 'Pogledalo' (Brankova nagrada) i 'Crno svetlo). Jedan je od urednika portala za književnost, filozofiju i društvenu teoriju, Rizom. Član je Društva književnika Vojvodine.

Vidimo se :)

Sofa / Dan drugi@BulevarBooks
Kada? 19. jun 2018 . u 19:00 h / Gde? BulevarBooks IC Bulevar knjižara

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 2 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

RHMZ servisne informacije policija Futog Isključenje struje raspored sahrana novi sad Vreme u Srbiji isključenje vode servisne informacije novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod bebe sremska kamenica vremenska prognoza novi sad jkp lisje novosadsko porodilište novosađani štrand gradsko groblje betanija bez vode sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija bez struje Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad