Vladimir Milošević, klavir

Najistaknutiji je pijanista svoje generacije.
Dobitnik je priznanja „umetnik u usponu“ za 2013. godinu koje dodeljuje Udruženje koncertnih umetnika Njujorka (New York Concert Artists & Associates).


Program:
J. S. BACH: Partita br. 2, u c-molu, BWV 826


F. CHOPIN: Balada br. 2, op. 38 u F-duru
Balada br. 4, op. 52 u f-molu


M. RAVEL: Noćni gaspar/Gaspard de la Nuit


S. PROKOFJEV: Tokata/Toccata op. 11


Ulaznice za koncert se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452 -344) radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa. Cena karte: 300,00 dinara


***
Priznanje „umetnik u usponu“ za 2013. godinu koje dodeljuje Udruženje koncertnih umetnika Njujorka (New York Concert Artists & Associates), omogućilo je pijanisti Vladimiru Miloševiću da nastupi sa Simfonijskim orkestrom Njujorške umetničke akademije (NYCA) s kojim je izveo Prvi klavirski koncert u b-molu Petra Čajkovskog u sali „Merkin“ u Njujorku.
Ovaj umetnik je koncertirao širom Evrope i sveta u uglednim dvoranama u Parizu (Cortot), Londonu (Stenvej hol), Berlinu (Koncerthaus), Pragu (Foerster), Sankt Peterburgu (Marijinski hol), Beču (Koncerthaus), Tel Avivu (Mann), Milanu (Società del Giardino). Nastupao je i u Lionu, Nici (Francuska), Kazablanki, Marakešu (Maroko) i u Porto Alegre, Pelotas i u brazilskom gradu Sao Žose dos Kampos.
Kao pobednik konkursa „Concerti in Villa” u Vičenci debitovao je pred američkom publikom nastupajući u čuveno Karnegi holu u Njujorku. Koncertirao je i širom Južnoafričke Republike, gde je imao zapaženu tureju od petnaest koncerata uključujući resitale i nastupe s orkestrima u velikim dvoranama Kejptauna, Johanesburga, Durbana, Blumfontejna, Port Elizabeta, kao i u Australiji, gde je pored resitala u Sidneju, Kanberi i Melburnu održao i masterklas na Univerzitetu „Monash“ u Melburnu.
Redovno nastupa i kao kamerni muzičar u duu s violončelistom Draganom Đorđevićem, s kojim je ostvario niz uspešnih koncerata na festivalima u Srbiji i u inostranstvu.
Nastupao je i s članovima ansambla Liaison iz Melburna, kao i s brojnim solistima, među kojima su Stefan Milenković, Roman Simović, Janoš Balint, Dejan Gavrić, David Kastro-Balbi, Erik Kramb, Tim Hju. S francuskim pijanistima Mišelom Dalbertoom i Žan-Bernarom Pomjeom i orkestrom iz Bretanje izveo je Mocartov trostruki klavirski koncert na prestižnom festivalu Les pianos de nouveau siècle u Lilu kao i na festivalu u Renu u Fracuskoj.
Pobednik je više konkursa u Francuskoj (Nikolai Rubinstein – Pariz, Rencontre internationale de piano au Mée-sur-Seine, TIM Marseille). Osvojio je četvrtu nagradu na takmičenjiima Ciudade do Porto u Portugaliji i Paderewski u Poljskoj. Dobitnik je treće nagrade, kao i nagrade publike i nagrade za najbolje izvođenje romantičnog komada, na međunarodnom pijanističkom takmičenju Southern Highlands u Boralu (Australija). Bio je polufinalista pijanističkih takmičenja u Klivlendu (SAD), Fryderyk Chopin u Varšavi i Clara Haskil u Švajcarskoj.
Nastupao je s Filharmonijama iz Kejptauna i Johanesburga, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije, Filharmonijom „KwaZulu Natal“ iz Durbana, Orkestrom praške opere, Simfonijskim orkestrom teatra Olimpico, Simfonijskim orkestrom Volongonga, Pomorskom filharmonijom, Kamernim orkestrom „Dušan Skovran”, Simfonijskim orkestrom „Camerata Serbica“, sarađujući s dirigentima kao što su: Anton Nanut, Darinka Matić Marović, Biljana Radovanović, Janoš First, Martinjo Lutero, Nurhan Arman, Emanuel Sifert, Ori Lešman, Omri Hadari, Romolo Gesi, Žan-Bernar Pomje, Ježi Maksimjuk. Snimao je za radijske i televizijske kuće u Japanu, Brazilu, Maroku, Kanadi, Poljskoj, Izraelu…
Vladimir Milošević je završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Leskovcu, u klasi prof. Mile Veljković, a zatim nastavio studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao i magistrirao u klasi prof. Nevene Popović. Usavršavao se na pijanističkoj akademiji „Incontri col Maestro” u Imoli (Italija), u klasama Lazara Bermana i Mišela Dalbertoa i u Parizu na „École Normale de Musique“. Pohađao je kurseve kod eminentnih pijanista: Zoltana Kočiša, Fransoa-Renea Dišabla, Nauma Štarkmana, Arija Vardija. Zaposlen je na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u zvanju vanrednog profesora.

Vladimir Milošević, klavir
Kada? 19. novembar 2018 . u 20:00 h / Gde? Sinagoga

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 5 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija elektrovojvodina sremska kamenica Vreme u Srbiji sahrane novosađani raspored sahrana novi sad servisne informacije Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod bez vode Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad štrand policija matičar bez struje Futog isključenja struje jkp lisje bebe isključenje vode betanija novorođenčad novosadsko porodilište gradsko groblje vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo