Promocija latinskog rečnika

Standardni latinsko-srpski i srpsko-latinski rečnik autorke Slađane Milinković biće predstavljen u utorak, 19. novembra u Muzeju Vojvodine sa početkom u 19 časova.


Na promociji će govoriti: prof. dr Ifigenija Radulović, Odsek za istoriju, Filozofski fakultet u Novom Sadu, prof. dr Snežana Vukadinović, Odsek za istoriju, Filozofski fakultet u Novom Sadu i autorka.

 


Ovaj rečnik je novo IV popravljeno i dopunjeno izdanje rečnika OMNIBUS, namenjeno svim učenicima gimnazije i srednjih stručnih škola, čiji je sadržaj leksikografske građe usklađen sa planom i programom koji propisuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

 

Nakon decenijskog rada na Latinskom rečniku koji je doživeo tri izdanja, idejni tvorac Slađana Milinković odlučila se na IV izdanje, kako bi očistila sve štamparske, gramatičke i ostale naknadno uočene greške.

 

Pri tome, standardni školski vokabular latinskog jezika obogaćen je odrednicama iz medicine, veterine, biologije i pravnih nauka, ali i dodatno osavremenjen rečima novolatinskog jezika, kao odgovor savremenom pristupu metodici nastave latinskog jezika gde se ovaj klasični jezik približava svojim sadržajima savremenom shvatanju nastave stranih jezika. 

Promocija latinskog rečnika
Kada? 19. novembar 2019 . u 19:00 h / Gde? Muzej Vojvodine

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 1 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
1
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.