Razgovor o romanu "Kintsugi tijela" Senke Marić

Vojvođanski građanski centar vas, u okviru serije razgovora o savremenoj domaćoj književnosti, poziva na promociju romana „Kintsugi tijela“ mostarske autorke Senka Marić. Sa autorkom će razgovarati Bojan Krivokapić.

O romanu:
Roman „Kintsugi tijela“ (Buybook, Sarajevo-Zagreb, 2018) kroz dva relativno fragmentirana narativna toka pripoveda o bolesti, karcinomu dojke, te donosi epizode o odrastanju devojčice, naglašavajući ono što se uobičajeno smatra tabuom u tematizaciji žene, pokušavajući u ukupnosti da predoči ženski osećaj vlastitog tela, promene kojima je izloženo, načine na koje se razvija svesnost o ženskom ja i ulogama koje mu se propisuju. U tom smislu roman, uslovno rečeno, funkcioniše kao tekst u kojem pokušavaju da se raskrinkaju patrijarhalni obrasci, ali i priča koja govori o snazi ženskog duha.

O autorki:
Senka Marić je rođena u Mostaru 1972. godine. Piše poeziju i prozu, a bavi se i esejistikom i književnim prevođenjem. Tekstovi su joj objavljivani u mnogim književnim časopisima i zbornicima. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, među kojima se ističu evropska nagrada Vitez/škinja poezije 2013, kao i prva nagrada Zija Dizdarević 2000. godine. Tekstovi su joj prevođeni na nekoliko evropskih jezika. Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umetnost strane.ba. Objavila je tri zbirke poezije: „Odavde do nigdje“ (Časopis Most, Edicija Rodno, Mostar, 1997), „To su samo riječi“ (Društvo pisaca, Podružnica HNK, Mostar, 2005) i „Do smrti naredne“ (Planjax, Tešanj 2016. kao nagrađeni rukopis Fondacije za izdavaštvo BiH). „Kintsugi tijela” joj je prvi roman.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/393096751446410/

Razgovor o romanu "Kintsugi tijela" Senke Marić
Kada? 20. februar 2019 . u 19:00 h / Gde? BulevarBooks IC Bulevar knjižara

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 4 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
0
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

betanija Isključenje struje raspored sahrana novi sad RHMZ sahrane bez vode Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje Vreme u Novom Sadu Futog Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad novorođenčad vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina gradsko groblje bebe sremska kamenica policija JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Srbiji štrand jkp lisje bez struje servisne informacije isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosađani novosadsko porodilište