Razgovor o romanu "Kintsugi tijela" Senke Marić

Vojvođanski građanski centar vas, u okviru serije razgovora o savremenoj domaćoj književnosti, poziva na promociju romana „Kintsugi tijela“ mostarske autorke Senka Marić. Sa autorkom će razgovarati Bojan Krivokapić.

O romanu:

Roman „Kintsugi tijela“ (Buybook, Sarajevo-Zagreb, 2018) kroz dva relativno fragmentirana narativna toka pripoveda o bolesti, karcinomu dojke, te donosi epizode o odrastanju devojčice, naglašavajući ono što se uobičajeno smatra tabuom u tematizaciji žene, pokušavajući u ukupnosti da predoči ženski osećaj vlastitog tela, promene kojima je izloženo, načine na koje se razvija svesnost o ženskom ja i ulogama koje mu se propisuju. U tom smislu roman, uslovno rečeno, funkcioniše kao tekst u kojem pokušavaju da se raskrinkaju patrijarhalni obrasci, ali i priča koja govori o snazi ženskog duha.

O autorki:
Senka Marić je rođena u Mostaru 1972. godine. Piše poeziju i prozu, a bavi se i esejistikom i književnim prevođenjem. Tekstovi su joj objavljivani u mnogim književnim časopisima i zbornicima. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, među kojima se ističu evropska nagrada Vitez/škinja poezije 2013, kao i prva nagrada Zija Dizdarević 2000. godine. Tekstovi su joj prevođeni na nekoliko evropskih jezika. Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umetnost strane.ba. Objavila je tri zbirke poezije: „Odavde do nigdje“ (Časopis Most, Edicija Rodno, Mostar, 1997), „To su samo riječi“ (Društvo pisaca, Podružnica HNK, Mostar, 2005) i „Do smrti naredne“ (Planjax, Tešanj 2016. kao nagrađeni rukopis Fondacije za izdavaštvo BiH). „Kintsugi tijela” joj je prvi roman.

Više detalja: https://www.facebook.com/events/393096751446410/

Razgovor o romanu "Kintsugi tijela" Senke Marić
Kada? 20. februar 2019 . u 19:00 h / Gde? BulevarBooks IC Bulevar knjižara

Prisustvo ovom dešavanju do sada najavilo je 3 posetilaca

Prisustvovaću ovom dešavanju!

Oceni dešavanje:
2
0

* Sva polja su obavezna

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.

Vreme u Novom Sadu bez struje glaukom Republički hidrometeorološki zavod klisa elektrovojvodina jkp čistoća isključenje vode Mika Antić betanija JKP Vodovod i kanalizacija novi sad Isključenje struje servisne informacije novi sad bez vode milorad kapor zdravlje bebe Miroslav Antić isključenja struje jkp novosadska toplana telep novosađani Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza građanski protesti klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište matičar novorođenčad